Sergio07 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Siemano Jak nazywa się ten rodzaj mocowania i jakie pedała do tego będą ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Ten system mocowania przeznaczony jest do przykręcenia bloków szosowych na trzy śruby lub bloków mtb na dwie. Pedała żadne do tego nie pasują. Pedały każde z nowszych modeli szosowych np Shimano, Look itd, pedały mtb Shimano, Look, Crank itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Możesz zamontować zarówno SPD-SL jak i SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Tylko na zdjeciu wyglada to w miare plasko - albo mi sie wydaje - jesli nie bedzie ponad 6 mm wciecia to bedzie wystawac blacha pod SPD i ciezko bedzie chodzic po zejsciu z roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 ? Blacha od spd? But ma typowe szyny do bloku mtb spd i trzy otwory do bloku szosowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 ciezko bedzie chodzic po zejsciu z roweru Jak to w butach szosowych. Gdzie tu odkrycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Odnioslem sie tylko do tego co napisal kolega turysta dwa posty wyzej. Po przeczytaniu tego sam pewnie kupilbym montowanie do butów SPD a to chyba nie jest dobre rozwiazanie? Spokojnie nie jedzcie po mnie - tylko prewencyjnie pisalem dlatego zaznaczylem, że mi sie wydaje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jakie inne rozwiązanie widzisz? Jeździć na platformach? Bez sensu. To buty szosowe, przeznaczone do pedałów zatrzaskowych. A że blok wystaje? Niech wystaje. Na szosie się jeździ, przejść też się kawałek w tych butach da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Możesz zamontować zarówno SPD-SL jak i SPD. Fenthin ja sie odniosłem do powyższego wpisu i tylko do tego. Na inny temat sie nie wypowiadam bo mam tylko Shimanowskie SPD i wiem, ze to nie zda egzaminu. Poprostu chcialem ostrzec kolege aby nie zamawial niepotrzebnie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Ok. Ja zaś miałem na myśli, że w przypadku każdego bloku, czy to MTB czy szosowego, ten blok będzie odstawał i utrudniał chodzenie. Najciekawiej to wygląda w przypadku systemu Speedplay: http://www.competitivecyclist.com/images/competitivecyclist_blog/reviews/010111/dmt6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.