Skocz do zawartości

[Obręcze] Pomocy i rady (!) 105kg!

d4br0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam rower typu prawie "MTB" - kompozycja własna, oparty na DC Amstafie 16" 2005r. Amor 130mm, osprzęt Sram 3x8, v-Brake, ect.

(nie będę wymieniał bo nic ciekawego).

Przy moim zwroście 182cm, bardzo wygodne kąty.

Jeżdże głównie po mieście, ale zdarzają się wypady w lasy, szutry.

Jestem dość agresywny, tj: szybka jazda, ostro hamuje, szybko i często zmieniam przerzutki (w pełni świadomy szybkiego zurzycia osprzętu), zjeżdżam często po schodach, krawężnikach i inne głupoty.

Służył mi lata, byłem/jestem z niego bardzo zadowolony, ale nadszedł ten czas kiedy pasuje coś zmienić, zmodernizować.

Jak w temacie waże 105kg (nie jestem gruby, grube kości :P ).

Będę celował w hamulce tarczowe hydrauliczne, tarcze 180cm, Shimano m615 (lub coś podobnego).

I pasuje zmienić koła. Przeczytałem wiele wątków, ale nie znalazłem odpowiedzi. I tu pojawia się moje pytanie co po dwukropku ujawniam:

Jakie kupić obręcze?

Najlepiej coś w cenie około 100zł sztuka, 26" na opone 2,1 - 2,3 max. Kapslowane otwory.

Potrzebuje waszej rady i opini.

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Nie chce kupowac całego zestawu, chce złożyć wszystko od 0, tj, samemu dobrać szprychy, piasty, zapleść.

Dartmoor? Sporo złego czytałem i wywnioskowałem, że do moje stylu się nadają - powtarzam: wnioski własne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...