michal777 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Hej, jest dylemat przy wyborze kol. Nie scigam sie na szosie, potrzebuje czegos do treningow, ma byc sztywne, szybkie, nie centrowac sie. Waze 74kg. Wybor padl na kolka jak w temacie ze wzgledu na budzet i potrzeby. Moje trasy treningowe zawieraja duzo podjazdow. Za konkretnymi modelami przemawiaja: Ultegra - mozliwosc zalozenia opon bezdetkowych, nizsza cena niz Zonda, pozytywne opinie Zonda - mniejsza waga - jesli kosztem wytrzymalosci wzgledem Ultegr -odpada, masa pozytywnych opinii Prosze o porade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Jaki budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 jaki osprzet w rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal777 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jaki budżet? Do 320 euro. Osprzet pelna nowa 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LazyPete Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 więc albo Ultegra, albo Fulcrum racing 3 (to samo co Zonda). Nie wypada w rowerze na osprzęcie Shimano miec kół Campy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Wg mnie nie wypada pisac glupot. Tym bardziej ze Campa robi kola kompatybilne z kasetami S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miegusz Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Podłączając się do tematu, ja zapytałbym jeszcze o koła DT Swiss R23 Spline. Są w podobnej cenie i wadze. Też jestem na kupnie kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Koła mają proste szprychy - warto mieć ten drobiazg na uwadze w razie wymiany - wątpię by lokalny sklep/serwis takie miał od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Wg mnie nie wypada pisac glupot. Tym bardziej ze Campa robi kola kompatybilne z kasetami S.To fajnie, jak masz gdzies wytykanie palcami i podsmiechujki na Twoj trmat to nikt Ci nie zabroni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Oczywiście że mam to głęboko w poważaniu, a na pewno w kwestiach rowerowych. I nie raz śmiałem się z tych którzy próbowali śmiać się z moich zapatrywań nie mając przy tym żadnych sensownych argumentów Gdyby tak niegodne było mieszać to Campa nie chciałaby się "zmieszać" z Shimano, jako firma "z charakterem". Shimano nie robi kół z bębenkiem pod konkurenta. Powiedziałbym że to wręcz wstyd sprzedać swoje wartości by dołączyć do pospolitości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal777 Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Koła mają proste szprychy - warto mieć ten drobiazg na uwadze w razie wymiany - wątpię by lokalny sklep/serwis takie miał od ręki. To raczej dobrze - proste szprychy to wieksza sztywnosc. Szprychy na wymiane mozna dostac w sklepach internetowych. Wzialem te Ultegry, nic lepszego mi nie trzeba a tansze 50 eur od Campy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Oczywiście że mam to głęboko w poważaniu, a na pewno w kwestiach rowerowych. I nie raz śmiałem się z tych którzy próbowali śmiać się z moich zapatrywań nie mając przy tym żadnych sensownych argumentów Gdyby tak niegodne było mieszać to Campa nie chciałaby się "zmieszać" z Shimano, jako firma "z charakterem". Shimano nie robi kół z bębenkiem pod konkurenta. Powiedziałbym że to wręcz wstyd sprzedać swoje wartości by dołączyć do pospolitości Tobo, jeden ma w d**ie inny nie Mnie tez bawi taka ocena, ale tak już jest, a wybór i tak zawsze na końcu należy do Ciebie ;> niektórzy jeżdżą z kamelbakami na szosie i tez maja wszystko gdzieś Można też koguta na głowie zamontować aby nie utonąć w pospolitości, jednak na koniec i tak zawsze pozostaje kwestia smaku/taktu. Ja na miejscu autora bym się połasił na fulcrum 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.