NoJz Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Przede wszystkim Dzień dobry ! Jako, ze na forum rzadko uczestniczyłem ale pojawił się nowy kierunek w życiu, mam pewien dylemat. Otrzymałem rower jakim jest niejaki Nakamura Nitro 4.0 . Rama roweru jest w bardzo dobrym stanie, natomiast mam parę rzeczy do wymiany : 1. Łańcuch ponieważ jest skorodowany 2. Korbę, ponieważ ktoś włożył jednobiegową (manetka na 3 biegi przód) 3. wystrzelona 1 szprycha z tyłu i bicie boczne Pytanie. Czy w/w rower jest wart jakiejkolwiek inwestycji poniżej poziomu najtańszych gratów? Co o nim wiedza wasza mówi ? Jeżeli jest wart grzechu, to co do niego wsadzać, żeby chwile posłużyło? Mi rower ten chyba przypasował, bo 28 cali i jego bardzo mała waga to mocny atut. Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi !
RafalxM Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 1. wymień łańcuch, może to pociągnąć wymianę kasety, może i blatu korby - a może sam łańcuch 2. zmień jak naprawdę będziesz potrzebował, da się jeździć na jednym blacie z przodu 3 . szprycha średnio 2 zł w sklepie i 20 minut roboty - jak się nie czujesz na siłach to serwis Ci to zamontuje, nacentruje, ale wtedy wiadomo , trzeba coś zapłacić
Fenthin Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.