Gość Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Dziś znowu przebiła mnie się dętka naderwało ją przy wentylu i to już 2x w tym miesiącu. Chyba lepiej będzie jak zainwestuję w opony bezdętkowe tym bardziej że koła są do takich przystosowane. Widzieliście może jakieś ciekawe oferty opon w sklepach? Szukałem na allegro ale niema nic ciekawego większość bezdętkowych są w rozmiarze 2.25 Myślałem o oponach Shwalbe modele HansDampf 2.35 albo NobbyNic 2.4 lub 2.35 A może wystarczy założyć wentyl i nalać płynu uszczelniającego bez wymiany opon? Mam NobbyNic Tubeless-Ready
radziuGD Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Obręcz jeszcze musisz taśmą obkleić przed założeniem wentyla. Opona wystarczy, jeśli nie śmigasz po kamierdolcach, a jęsli są to NN SS to i po kamieniach przetrwać jakiś czas powinna. Inna sprawa, że może być problem z uszczelnieniem się nadużytej już trochę opony.
Gość Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 Mam koła Mavic Crossmax ST też muszę je oklejać taśmą?
radziuGD Napisano 7 Września 2015 Napisano 7 Września 2015 Jesli ą otwory na szprychy a obręcz nie jest obklejona, to musisz. Jeśli jest już obklejona, to warto sprawdzic czy nie po partacku, w sensie czy otwory sa zaklejone, czy już na oko widać, że powietrze bedzie uciekać.
Swider23 Napisano 11 Września 2015 Napisano 11 Września 2015 Zobacz Geax Goma Do enduro najlepszą będzie wersja TNT pod mleczko. Ciężko ją uszkodzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.