Skocz do zawartości

[opony] Czy nadadzą się do downhillu?

Tola_R

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.Potrzebuje Waszej rady. Musze wymienić opony w rowerze (Trek session 8) obecnie mam z przodu continental 2,5 a z tyłu maxxis 2,7. Chce wymienić przód na  Maxxis Minion DHR a tył na Maxxis Highroller 2 tyle że obie opony są szerokości 2,4. Uważacie że taka zmiana będzie korzystna? Jestem początkująca jeśli chodzi o downhill wiec opony nie będą bardzo katowane ale nie wiem jak się zmieni prowadzenie roweru. Dodam że rower w wersji katalogowej jest na oponach 26" 2,4 szerokości.

Napisano

Cześć.Potrzebuje Waszej rady. Musze wymienić opony w rowerze (Trek session 8) obecnie mam z przodu continental 2,5 a z tyłu maxxis 2,7. Chce wymienić przód na  Maxxis Minion DHR a tył na Maxxis Highroller 2 tyle że obie opony są szerokości 2,4. Uważacie że taka zmiana będzie korzystna? Jestem początkująca jeśli chodzi o downhill wiec opony nie będą bardzo katowane ale nie wiem jak się zmieni prowadzenie roweru. Dodam że rower w wersji katalogowej jest na oponach 26" 2,4 szerokości.

Dzięki, mój błąd :D a co myślicie o szerokości? Na początek będzie ok czy lepiej zainwestować w szersze?

Napisano

Minion DHF na przód i będziesz Pan zadowolony! Na tył może być High Roller, może być coś innego, byle było wytrzymałe i miało sensowny bieżnik. Od siebie dodam że fajną oponą na tył jest Bontrager G4, pancerna i przewidywalna. Różnicy między 2.4 a 2.8 w przyczepności aż takiej dużej nie ma, ważniejszy jest bieżnik i mieszanka gumy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...