Skocz do zawartości

[Opony] Opona szosowa do roweru crossowego. Opona a obręcz

Szymon777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam rower crossowy Kands Maestro 2013 stwierdziłem że warto by było zmienić opony na szosowe ze względu

na to ,ze jeżdżę tylko po asfalcie :)

Mam parę pytań i prosiłbym o pomoc z góry bardzo dziękuję.

Lepiej było by wybrać oponę 700x28 czy 25c ( obawiam się ,ze 25 może nie pasować do oryginalnej obręczy Kandsa Maestro ?? ) Ma ktoś Maestro,Lazaro ? Montowaliscie takie opony nie było żadnych problemów ? Chciałbym zamówić oponki już teraz ale obawiam się ,ze nie będą pasowały do obręczy KANDS MAXX

Jakie opony polecacie w cenie do 60 zł aby jak najbardziej zyskać na szybkości ?

Od dzisiaj jestem na forum i jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)

Napisano

700x28C to jest bezpieczne minimum - opór nie będzie jakiś specjalnie większy w stosunku do 25C, a problemu z obręczą na pewno nie będzie.

Często polecana jest Maxxis Detonator, ale warto poszukać takiej z oplotem 60 TPI. Z tańszych to Kenda Kwest (niestety ciężka) lub Kenda Kwick Roller. Jak dopuszczasz zupełnego slicka to jeszcze Schwalbe Kojak lub Vittoria Rubino.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...