Prezes98 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dzień dobry, czy wężyk gumowy o średnicy wew. 4mm będzie odpowiedni do odpowietrzenia układu hamulcowego shimano br-446 ?. Wężyk którego używałem do odpowietrzania gdzieś zaginął i muszę nabyć nowy, a nie wiem jaki ;(. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Chyba 4mm to sporo, ale zawsze możesz docisnąć trytytką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Kolego możesz iść do apteki i kupić zestaw do infuzji. Koszt ok. 2 zł. W opakowaniu znajdują się świetna wężyki do odpowietrzania hamulców Shimano. Na pierwszy raz wchodzi dość ciasno ale dzięki temu się nie zsuwa z odpowietrznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesk83 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 do m785 uzywalem wlasnie takiego ktory mial wewnatrz 4mm tyle ze byl ciut gietki i trzeba bylo uwazac zeby nie wypadal wiec ja bym sugerowal twarda 4mm lub cos ponizej ale bardziej elastycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Najlepszy będzie wężyk igielitowy 6/4 do nabycia w praktycznie każdym szanującym się sklepie motoryzacyjnym. Ujdzie też wężyk silikonowy o tej samej średnicy, można kupić w sklepach zoologicznych czy akwarystycznych, jednak jest znacznie bardziej wiotki niż igielitowy. Oba kosztują poniżej dwóch złotych za metr. Próbowałem jeszcze patentu z wężykiem od mydła w płynie który ktoś opisał na forum - zdecydowanie odradzam chyba że się chce mieć kałużę pod rowerem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes98 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Dziękuje za pomoc, kupiłem zwykły wężyk akwarystyczny 4mm w obi, sztywny,pasuje idealnie, nie przecieka bez trytytki, nie spada z końcówki do odpowietrzania w zacisku. Dziękuje też panu BikerLigh za ostrzeżenie co do wężyka z mydła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.