piknew Napisano 25 Sierpnia 2015 Napisano 25 Sierpnia 2015 Cześć, czy ktoś mógłby pomóc w identyfikacji taniego roweru (załączone zdjęcia)? BTW. jaki to rodzaj roweru (miejski? trekingowy?)?
seraph Napisano 25 Sierpnia 2015 Napisano 25 Sierpnia 2015 Kross Grand City. To jest marketowy rower raczej miejsko-bułkowy jak sama nazwa wskazuje. Na trekkinga to ma trochę koła za małe... Ogólnie to szału ni ma. Rama jest ze zwyczajnej stali i do tego ma zupełnie nijaką geometrię. Na dojazdówkę do pracy, sklepy, czy szkoły się nada byle nie za daleko...
piknew Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Napisano 27 Sierpnia 2015 Dziękuję. Rowerem jeżdżę trochę tak w spadku. Wymieniłem opony (na Rubena Flash V66), suport i hamulce na BR422 z klockami Author 3CC (oryginalne to tragedia była). Po mieście się jeździ bardzo dobrze, wycieczki do 45 km też (Warszawa i okolice). Rama jest trochę za duża (21''). Jednak pozycja na rowerze mi odpowiada (w miarę wyprostowana).
seraph Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 Nie ma co patrzeć na rozmiary takich ram wg. dzisiejszych standardów. Tam jest zupełnie inna geometria - rowery były wysokie i krótkie... Mój ojciec ma bardzo podobny rower na ramie 21' niby, a dla mnie jest za mały mimo, że współczesne MTB mam w rozmiarze 19'.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.