Skocz do zawartości

[rower] Rower trekkingowy dla 130 kg człowieka

Thaurus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, po 20 latach jeżdżenia na Unibike'u Trawers, ciężkim, ale dość solidnym, na stalowej ramie i kołach 26' pomyślałem o zmianie roweru na nowszy, lżejszy, dynamiczniejszy (na starym ledwo dawałem radę osiągnąć 25 km/h) i na większych kołach. Jestem jednak facetem o dość solidnej wadze - prawie 130 kg. Na Trawersie jeździłem nieco pochylony, przez co czasem bolał mnie kręgosłup - wolałbym zatem teraz jeździć w pozycji bardziej wyprostowanej. Budżet mam mocno ograniczony, nie chciałbym wydać więcej niż 1000-1200 zł. W tej cenie trudno o w miarę porządny nowy rower, więc pogodziłem się z myślą, by zainwestować w sprzęt z drugiej ręki. Mój wybór padł na dwa modele - niemiecki Pegasus Solero AluLight za 750 zł i holenderski RIH z-900 za 1000 zł. Oba na ramie aluminiowej, z kołami 28', z niezłym wg mnie osprzętem i fajną kierownicą tzw. motylek. Pytanie - czy przy mojej wadze będzie to dobry wybór? Proszę o pomoc i podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.