wolf23 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witam tak jak w temacie jestem tu nowy i szukam jakieś nawigacji,aplikacji na telefon często jak gdzieś jadę z ojcem to błądzimy i tracimy ceny czas czasami nakładamy drogi myśląc że będzie krótsza a w rzeczywistości jest jeszcze dłuższa znalazło by się coś ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 ja używam po prostu telefonu z mapami offline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) na androida Locus Free i mapa OSM lub osmapa.pl do wyboru w ustawieniach aplikacji Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez mmisiek9612 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Locus jest bardzo fajną i przyjemną aplikacją. Koledzy dobrze wyżej piszą, że w wersji free wrzucasz jakąś mapkę offline OSM lub coś innego i cieszysz się z nawigacji. Natomiast jeżeli nie szkoda tobie ~30 zł to możesz mieć Locusa Pro co daje mozliwość pobrania za free np. mapy całej Polski, którą później użyjesz w trybie offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf23 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Wiecie nigdy nie używałem nawigacji ale widziałem u siostry w aucie działa to podobnie ? chcę żeby mi trasę w miarę dobrze pokazywała bo raz jak byłem w ogro na zamku to w drodze powrotnej błądziłem a ludzi uznałem nie mam się co pytać bo raz jechałem 2 razy dłuższą trasą niż normalnie wole się zdać na nawigacje teraz Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Locus to bardziej taki mapnik, potrzebujesz komend głosowych? Jak wrzucisz sobie jakąś mapę to widzisz w którym punkcie jesteś i którędy jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 OsmAnd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Locus pokazuje na mapie, gdzie jesteś. I średnio rozgarniętej osobie powinno to na rowerze w 100% wystarczyć do sprawnej nawigacji. Jak chcesz prowadzenie za rączkę, to w Locusie musisz wcześniej wgrać ślad trasy. Program potrafi informować dźwiękiem, jeśli za bardzo zboczy się z trasy. Zresztą nie ma się co produkować, aplikacja jest darmowa, mapy też, po prostu ją zainstaluj i zobacz czy Ci to wystarczy. A jak już totalnie chcesz mieć wersję dla Amerykanów, to odpal Mapy Google - to jest typowa nawigacja jak w samochodzie, ale z opcją wyznaczania trasy na rower. Będzie Ci mówiła co chwilę "za 200 metrów skręć łagodnie w prawo". Przynajmniej przez pierwsze pół godziny, dopóki bateria nie padnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf23 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 No właśnie Bateria te wiadomo padają szybko więc lepiej coś nie wymagającego zabraniem z sobą komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 No właśnie Bateria te wiadomo padają szybko więc lepiej coś nie wymagającego zabraniem z sobą komputera A jak już totalnie chcesz mieć wersję dla Amerykanów, to odpal Mapy Google - to jest typowa nawigacja jak w samochodzie, ale z opcją wyznaczania trasy na rower. Będzie Ci mówiła co chwilę "za 200 metrów skręć łagodnie w prawo". Przynajmniej przez pierwsze pół godziny, dopóki bateria nie padnie no pół godziny na baterii to jednak coś nie hallo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf23 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 To co proponujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.mapof.poland Cos takiego sam używam,mapy offline,jak potrzebuje sprawdzić gdzie się znajduje w zupełności wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 To co proponujecie ?Ze swojej strony proponuje spróbować Locusa Free. Możesz używać jako nawigacji. Locus może też wyznaczać trasę z punktu A do punktu B. Niżej wrzucam Tobie zrzut jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 To co proponujecie ? Serio? Tyle osób już Ci wprost poleciła Locusa, który jest najlepszy, darmowy i instaluje się w 5 minut, a Ty trzeci dzień czekasz nie wiadomo na jakie propozycje...? Uwaga dotycząca baterii dotyczyła Google Maps z pełną nawigacją zakręt po zakręcie, włączonymi podpowiedziami głosowymi i włączonym cały czas ekranie. Jak raz na kilkanaście minut pooglądasz sobie mapę w Locusie, to nawet kiepska bateria spokojnie ogarnie cały dzień jazdy, jeszcze ze Stravą w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady123 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) App google play: mapa turystyczna Sory niedoczytałem, brak nawigacji. No to zostaje Lokus Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez blady123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0radek0 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jak Lokus nie bardzo to może darmowy program SeeMap Compassu, tylko za mapy trzeba płacić Na upartego można używać z zabezpieczeniem, choć jest wyjątkowo natrętne. Jest wersja na normalne systemy operacyjne i na ten szkodliwy społecznie. Więcej tu: http://seemap.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandit29 Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Ja używam Endomondo. Jest free. Można trasy wrzucić, możesz ustalić własną, pokazuje ślad gps, nie zżera mocno baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zientas Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Lepsze od endomondo w wersji free jest navime, ma więcej opcji bez opłat. Miałem taki sam problem jak ty, z licusem sobie nie poradziłem, miałem problem z planowaniem, jako sama mapa i podgląd gdzie jestem jest wystarczające. Zdecydowałem się na garmina, kupiłem używanego i chyba to było najlepsze rozwiązanie. Dodam że mapy które używam mogę aktualizować, a po ok 10ciu dniach mogę pobrać juz zaktualizowana mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Lepsze od endomondo w wersji free jest navime, ma więcej opcji bez opłat Równie sensowne byłoby stwierdzenie, że "Photoshop jest lepszy od Facebooka", bo ma więcej opcji edycji zdjęć. Różne przeznaczenia, różne funkcjonalności. Endomondo, Strava = rejestracja treningów i udział w rywalizacjach społecznościowych Navime, Locus, Garmin = nawigacja w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Akurat navime to odpowiednik endomondo i stravy, tylko bez tych śmiesznych „rywalizacji” Służy do rejestracji aktywności, pokaże gdzie jesteś na mapie ale nie poprowadzi za rękę jak typowa nawigacja. Po rejestracji na stronie masz podgląd treningów, statystyki, itp. jak w każdym innym tego typu programie. Trzeba byl9 sprawdzić a nie tylko sugerować się nazwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zientas Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Dla tego ja do nawigacji używam garmina bo bateria starcza na 15-20 godzin ciągłej nawigacji a do prowadzenia dzienniczek statystyk navime, które jest bezpłatne i ma więcej opcji niż endomondo w wersji free. Pobiera też mniej baterii i jeśli używam tylko do rejestracji trasy to bateria trzyma przy uruchomionym navime 2 dni, a jak co chwilę odpalę ekran zwracając gdzie jestem to na 6-8 godzin. W endomondo było na tym samym telefonie ok 30%krocej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Navime było świetne w swoim pierwszym wcieleniu, bardzo lekki i mało zasobożerny program. Obecnie nie jest moze bardzo tragicznie, ale wygrała chęć upodobnienia się do endomondo i wykorzystania spyware'u pt. Usługi Google Play... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikpl72 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) To ja dodam jeszcze jedną świetną alternatywę dla Locusa: - darmowy program OruxMaps (Android) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orux.oruxmaps&hl=pl - darmowe mapy offline UMP-pcPL (Unwersalna Mapa Polski - prawie cała PL) http://ump.waw.pl/wszystkie.html do pobrania wybieramy wersję Wersja w formacie mapsforge (dla Locus/OruxMaps etc) Edytowane 8 Października 2015 przez dominikpl72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 A znacie jakąś nawigację obsługującą mapy z TrekBuddy (format pliku *.map)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 A sprawdzałeś Locusa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi