Joseline Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witam, potrzebuję pomocy w zidentyfikowaniu modelu tylnej piasty przedstawionej na zdjęciach. Kulki łożyska w tej piaście mają metalowe osłonki oraz dodatkowe gumowe osłony. Zużyte są głownie stożki i chciałbym je wymienić na nowe. Kulki nie mają rys oraz widocznych uszkodzeń i raczej nie wymagają wymiany. Średnica kulek 6.34 mm (co z dokładnością do 0.01 mm odpowiada 1/4 cala). Jedna z metalowych osłonek kulek jest zdeformowana (średnica zewn. 29.71 mm, wewn. 19.75 mm). Tą osłonkę też chciałbym wymienić ale na razie nie mogę takiej znaleźć. Jeden ze stożków (konus) jest sztywnie połączony z osłonką. Średnica zewn. tej osłonki 24.25 mm. Rozmiary stożków: wysokość 14.11 mm, średnica 16.95 mm, średnica bieżni około 13.5 mm, gwint M10x1. Czy któż wie co to za model piasty i gdzie mogę znaleźć do niej nowe części (mieszkam w Krakowie)? Generalnie do naprawy potrzebuję: - stożek - drugi stożek z przymocowaną metalową osłonką fi 24.25 mm - metalowa osłonka kulek fi wewn. ~19.75, fi zewn. ~29.71 mm - ewentualnie nowe kulki łożyska 2x9=18 sztuk fi 6.34mm Jak ewentualnie wybrać zamienniki na co mam zwrócić uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.