BJan Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Cześć, Kupiłem niedawno nowy rower ze sklepu. Zamontowany jest w nim amortyzator jak w temacie. Dzisiaj zauważyłem, że odległość koła do amortyzatora jest inna w prawej i lewej strony. Nie jest to symetrycznie. Różnica odległości to około 5 mm. Czy według Was powinienem reklamować rower ? W załączeniu zdjęcie, starałem się pokazać o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Na początek powinieneś sprawdzić, czy koło nie jest krzywo osadzone w hakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 czy koło nie jest krzywo osadzone w hakach Oraz czy jest prawidłowo zaplecione i wycentrowane ... najlepiej to sprawdzić obracając koło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Faktycznie, krzywo się kręci. Czyli zdjąć założyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek_K Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Gdy się "krzywo" kręci (ma bicie) to musisz dać do centrowania. Proste,a krzywo osadzone kręciło by się prosto. Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez Leszek_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Tarcza ocierała też delikatnie o klocki. Zdjąłem koło, zakręciłem powoli jeszcze raz i wszystko jest dobrze. Dziękuję za pomoc, pozdr. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi