Skocz do zawartości

[29er] - który z dwóch wybrać?

wojciech0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Mam dylemat który z dwóch rowerów wybrać?

1. Pierwszy z nich składany na ramie Accent Peak 29 i poniższych podzespołach:

Manetki: DEORE SLM590 3x9 Przerzutka przód: DEORE FDM591X górny montaż na obejmę, uniwersalny ciąg Przerzutka tył: DEORE Shadow 9rz. RDM592SGS Korba: DEORE FCM590 ramię 175mm 44-32-22T Hollowtech II Wkład suportu: łożyska zewnętrzne DEORE SMBB51 BSA Kaseta: SRAM PC950 11-34T Łańcuch: SRAM PC950 Hamulce hydrauliczne tarczowe: Klamka: SHIMANO M445 czarne Zacisk: SHIMANO M446 czarne okładziny żywiczne Tarcza: SHIMANO SMRT54S 160mm Centerlock dedykowane do okładzin żywicznych Koła: Piasta przód: DEORE FHM615 Centerlock 32H oś 9mm czarna Piasta tył: DEORE HBM615 Centerlock 32H oś 9mm czarna, bęben pod kasetę 8-10rz. Szprychy: nierdzewne czarne 2.0x2.0x2.0 STD14 z mosiężnymi srebrnymi nyplami Obręcze: Remerx MasterDisc 32H czarne (podwójna 3-komorowa kapslowana) Opony: GEAX AKA 29x2.2 Rama: to Accent PEAK29 model 2013 rozmar M Stery: Dartmoor aluminiowe półzintegrowane cartidżowe szczelne na łożyskach maszynowych Siodło: Selle Italia Q-bik Widelec: Suntour RAIDON X3 skok 100mm oś 9mm czarny, olejowo-powietrzny z blokadą na goleni i regulacją siły odbicia, z rurą sterową 1-1/8"

2. Drugi to Trek X-Caliber 9 2015

http://drerowery.pl/xml/?bike=16&type=mtb29

Rower będzie wykorzystywany do okazjonalnych startów i rodzinnych wypadów. Może wypowie się jakiś specjalista od geometrii, która rama będzie bardziej sportowa ?

Przymierzałem się do obu rowerów, nie czułem jakieś dużej różnicy.

Proszę o poradę, będę wdzięczny za wszystkie sugestie...

Napisano

W treku masz na pewno lepszy amortyzator. I jezeli chodzi o wygodę i lepsze wyłapywanie dziur czy nierówności to Trek na pewno lepiej da sobie rade.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...