pasik1236 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam, zastanawiam się nad nowym amortyzatorem i chciałbym prosić was o radę w wyborze. Zastanawiam się nad DT Swiss'em Xmm 120 i Rock Shox'em Rebą z 2008 roku. Reba jest nowa, nie była nigdzie zakładana. Który amortyzator lepiej pracuje, który jest mniej awaryjny itp itd? Co wy byście wybrali i dlaczego? Proszę o rozbudowane odpowiedzi, a nie coś typu: Wolę Rebe, bo tak. Jeszcze jedno. W DT jest sztywna oś, miał ktoś kiedyś do czynienia z adapterami z qr15 na 9? Jak to wygląda i jak się spisuje? Ewentualnie podrzućcie link do jakiegoś sprawdzonego amortyzatora do ok 1200 zl, najlepiej w kolorze białym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Reba na 100 % po zakupie powinna wylądować na serwisie to raz, dwa sztywna oś w DT oznacza zwiększoną sztywność=warto byłoby koło przepleść pod 15 o kultury pracy obu nie będę pisać, dość już o tym pisano. Ja bym mimo wszystko wolałbym poszukać foxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Odnośnie adapretów http://www.forumrowerowe.org/user/170385-activia/ zapytaj, na pewno miał takie coś. Reba 2008 roku moze nie jest najlżejsza ale nie do zdarcia, jak nowe ja bym sie nie zastanawiał. Ja naprawisz sam, części pod dostatkiem i poradników także. Poza tym podejrzewam ze i lepiej będzie pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 24 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Zastanawiam się nad DT Swiss'em Xmm 120 i Rock Shox'em Rebą z 2008 roku. DT XMM to amorek z , nazwijmy to delikatnie, wyścigową charakterystyką. Reba 2008 to trochę zabytek ( w latach), jeśli jednak masz pewność,że jest nieużywana, to z punktu widzenia kultury pracy powinna być lepszym wyborem.- warunkiem koniecznym jest pełny serwis Reby ( oleje i o-ringi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.