arek28203 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam ostatnio kupiłem licznik rowerowy VIZARI za 26zł w Brico Marche Posiadam rower Galileo KANDS , zamontowałem wg. instrukcji lecz ani razu nie "ruszył z miejsca" podczas jazdy jest zawsze 0.0 km/h . Ten rower ma koła 28" więc wpisuję w średnicę koła 224cm tak jak w instrukcji. Wszystkie kabelki wyglądają na sprawne , więc nie wiem dlaczego nie działa. Na kole pisze :"42-622(700x40c) heng shin tire" , wie ktoś jaka może być tego przyczyna?Czy jest zbyt tani aby działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Magnes zamontowałeś dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Weź magnes i pomachaj nim przed czujnikiem. Jeśli nadal nic się nie pojawi to prawdopodobnie licznik po prostu nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek28203 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Nie działa żadna z waszych porad. Jakieś inne pomysły? #Edit : Tak dobrze zamontowałem magnes . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Jeśli licznik nie reaguje po kilkukrotnym przesunięciu magnesu przed czujnikiem to znaczy że jest uszkodzony przewód/podstawka/licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek28203 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Okej, dzięki za pomoc , wyrzucę go 26zł to nie majątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Nie mogę pojąć dlaczego ludzie kupują te tandety krossa i innych crivitów, przecież to już w gazetce wygląda tandetnie a co dopiero biorąc do ręki. Najtańsza sigma kosztuje 40pln, przecież to nie majątek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Nie mogę pojąć dlaczego ludzie kupują te tandety krossa i innych crivitów, przecież to już w gazetce wygląda tandetnie a co dopiero biorąc do ręki. Najtańsza sigma kosztuje 40pln, przecież to nie majątek!Bo sie niektorym sigma nie podoba, jest brzydka i ma kanciaste cyferki. Dobry powod? Mysle, ze dobry. Mam trzeci licznik w zyciu (pierwszy zgubilem -wypadl z kieszeni a w drugim urwalem kabel -moja wina) i za kazdym razem ogladalem sigmy i rezygnowalem zniesmaczony. A jesli chcesz powiedziec, ze sigmy sie nie psuja i sa wieczne to mysle, ze malo kto Ci uwierzy. To dobry produkt (choc brzydki) ale tez sie psuje. Moze zadziej niz licznik kosztujacy polowe tego co najtansza sigma ale tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.