Xerkami Napisano 22 Sierpnia 2015 Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam. Chciałbym się dowiedzieć o waszych opiniach na temat Kolarzówce Trek 1.2 ponieważ zamierzam ją sobie za niedługo kupić.Z góry dzięki
tobo Napisano 22 Sierpnia 2015 Napisano 22 Sierpnia 2015 Słabe piasty, ogólnie słabej jakości koła, kiepska korba z reguły mająca krzywe zębatki.
maniek56 Napisano 23 Sierpnia 2015 Napisano 23 Sierpnia 2015 Jestem posiadaczem TREKA 1.2 z 2010 roku.kupiłem go używany za 700pln.Nie będę się silił na jakąś rozbudowaną opinię bo jestem amatorem ,nie ścigam się w zawodach.Spróbuję jedynie napisać opinię laika który na żadnej innej szosie nie siedział.Nawiązując do tego co napisał tobo to zmieniłem tylną piastę wraz z bębenkiem na Nowateka,przy tym nowy zaplot obręczy.Nie jestem w stanie określić przebiegu poprzedniej piasty bo po prostu tego nie wiem,przednia spisuje się jak dotej pory bez zarzutu.Czy obręcze są kiepskie ,nie wiem ,ale jak koło zapletli w serwisie rowerowym (rzetelnym) przejechałem około 8kkm i kręcą się idealnie.Zmieniłem korbę na Shimano R 565 na suport HT2,oraz kasetę Ultegra 6500 dziewiątkę.To wszystko .Kosztowało mnie to około 800 pln.Zakupy częściowo w PL częściowo za granicą.Podsumowując ,tak jak napisałem przez dwa sezony przejechałem około 8 tys.km ,dla moich potrzeb amatora jest w zupełności wystarczający,Jestem z tego roweru bardzo zadowolony,Szczególnie zjazdy po serpentynach które mam w okjolicy sprawiają wielką frajdę.Nie wiem czy w czymś Ci pomogłem ,ale trzeba sobie zdać sprawę że model 1.2 to jeden z najniższych modeli Treka i na pewno osprzęt nie wytrzyma jakichś znacznych przebiegów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.