busbybabes Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Dysponuje obecnie wolnymi srodkami w wysokosci 5k, moge max. dolozyc 1k. Chcialbym kupic rower szosowy karbon + przynajmniej tiagra. W oko wpadl mi Giant TCR ale nie widzialem zadnych promocji na ten rower. Mam 186cm, co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Interesują cie tylko nowe rowery? Jężeli nie koniecznie to zapraszam na aukcję mojego rowerku Jest prawie nowy ) a osprzetowo do dużo więcej niż Twoje oczekiwania bo w większości jest 105-ka i znajdzię sie też ultegra http://allegro.pl/show_item.php?item=5609105317 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
busbybabes Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Raczej jestem nastawiony na zakup nowego roweru, ale jak nic sensownego nie znajde to wezme pod uwage Twoja oferte. Na zdjeciach wyglada ten rower dobrze i tez moj rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 No stan roweru jest jak nowy a gwarancja jeszcze 21 miesięcy W razie czego zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Na ten moment jedną z lepszych propozycji będzie Canyon z kompletną grupą 105. Dobrze -przynajmniej katalogowo- wygląda waga. https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2016/endurace-cf-7-0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
busbybabes Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Podobają mi się Canyony aczkolwiek wolałbym kupić coś bliżej 5k, za tego Canyona wyjdzie z przesyłką 6200 zł. Po drugie czytałem i zresztą widać po geometrii, że Canyony są raczej do jazdy rekreacyjnej, a ja nie wykluczam startów w amatorskich zawodach. Zresztą nie wiem ile w tym prawdy, ale z kalkulatora wychodzi mi rozmiar L a to daje długość górnej rury 55,5cm..coś mało jak dla mnie przy moim wzroście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o Gianta TCR,to po rabacie powinieneś ustrzelić do 6000 zł http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tcr.advanced.2/24482/89267/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Tylko kto da Ci rabat na model 2016 w sezonie 2015 ? Swoją drogą tego modelu nie ma jeszcze w żadnym sklepie Aczkolwiek jak znajdziesz sklep gdzie maja 2015 to za 6000 myśle że idzie wyszarpać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Kolego kinder85 w żadnym sklepie mówisz? Mój kolega już śmiga na 2016 modelu-dokładnie ten sam co podlinkowałem :-) A jeśli nie ma na sklepie,to co to za problem żeby sprzedawca takiego zamówił? Kilka dni czekania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 hmmm... jest to co najmniej dziwne bo Giant w zamówieniu rocznym przysyła te rowery sklepom dopiero w październiku :/ Przynajmniej do tego w którym pracuje może salony Giant mają wcześniej. Przepraszam więc za pomyłke Aczkolwiek dalej uważam że szarnąć tysia za model 2016 bedzie cięzko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feris565 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 @impa A wiesz w jakim sklepie kolega kupił tego Gianta? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
busbybabes Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Znalazłem dwa rowery z 2015 roku: Giant tcr advanced 2 za 5899 zł Giant tcr advanced 3 za 4999 zł Może uda się coś utargować, ale mam pytanie, czy warto dołożyć prawie 1000 zł do osprzętu 105? Czy zainwestować teraz w buty itd. i z czasem wymieniać osprzęt na lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Zdecydowanie warto kupić od razu model wyższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
busbybabes Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Mam jeszcze jedno pytanie. Do roweru chce kupić pedały i buty mtb spd. Za 413 zł mam taki zestaw: https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-spd-sh-m089-czarne-pedaly-pd-m520-czarne-shimano,463748.html Czy do 450 zł znajdę coś lepszego? Wiem, że zamiast M520 mogę mieć M530/M540 ale chodzi mi czy w tej cenie jest coś sensownego na rynku z innych firm, bo szczerze mówiąc orientuje się głównie w Shimano.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Chcesz startować w zawodach w butach MTB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
busbybabes Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Pisząc o zawodach miałem na myśli starty triathlonowe, czyli nie częściej niż dwa razy w roku. Nawet jak będę miał do przejechania 180 km to zdaje sobie sprawę, że sam rower odstaje od rowerów elity o 10 klas, więc w posiadaniu butów mtb nie widzę żadnego problemu..a komfort treningów o niebo lepszy biorąc pod uwagę to, że czasami w tych butach będę musiał przejść trochę dystansu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Problem żaden.Sam obecnie używam butów MTB jeżdżąc na szosówce, ale do ścigania chyba lepsze byłyby buty szosowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Gdybyś się zdecydował na rowerek odemnie, dorzycę pedały widoczne na zdjęciach (shimano pd r540) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Mam jeszcze jedno pytanie. Do roweru chce kupić pedały i buty mtb spd. Za 413 zł mam taki zestaw: https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-spd-sh-m089-czarne-pedaly-pd-m520-czarne-shimano,463748.html Czy do 450 zł znajdę coś lepszego? Wiem, że zamiast M520 mogę mieć M530/M540 ale chodzi mi czy w tej cenie jest coś sensownego na rynku z innych firm, bo szczerze mówiąc orientuje się głównie w Shimano.. Jedyne co można w tym zestawie "pokombinować" to buty, bo pedały będą nadal pedałami bez wyraźnego przyrostu jakości. Trampki spd Shimano należą do bardzo wygodnych, o czym przekonałem się po raz kolejny ostatnio przy szukaniu nowych butów. Przed ich zakupem proponowałbym jednak jakąkolwiek przymiarkę w sklepie - moje Shimano mają pasek od klarmy "na styk" i zapinają się na ostatni ząbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Znalazłem dwa rowery z 2015 roku: Giant tcr advanced 2 za 5899 zł Giant tcr advanced 3 za 4999 zł Może uda się coś utargować, ale mam pytanie, czy warto dołożyć prawie 1000 zł do osprzętu 105? Czy zainwestować teraz w buty itd. i z czasem wymieniać osprzęt na lepszy? TCR Adv2 w Olimpia sport mieli za 5500 (wiem, bo kolega kupował ze 2 tyg. temu). Przy 500 zł - zdecydowanie tak, ergonomia manetek 105 jest dużo lepsza niż Tiagry( no i masz już 2x11, choć generalnie nie powinno cię do upgradów ciągnąć), przy 1000 zł -chyba też (11 SP będzie wchodzić do kolejnych grup pewnie, więc łatwiej kijek pocienkować...znaczy się ewentualne upgrady osprzętu będą mniej upierdliwe). Jak do triathlonu - to zainwestuj w lemondkę - serio, natychmiastowy przyrost średnich o 2-3 km/h - nawet na takiej z decathlonu za 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
busbybabes Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Dzięki za info. Nadal mają za 5,5k i co najważniejsze mój rozmiar. Biorę Lemondkę zamierzam kupić, ale dopiero na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.