bartix1990 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Tak jak w temacie. Ja osobiście powiem, że czasami mega sie stresuje przed startem, czasami chyba nawet za bardzo. A jak u was ? Pytanie głównie do zawodników, którzy starują z długimi przerwami między wyścigami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 W ogóle się nie stresuję. Maraton to dla mnie zabawa i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 czasami mega sie stresuje przed startem A ze niby co jest stresującego w starcie ? Rób rzeczy przyjemne i zdrowe ... Stres ani przyjemny ani zdrowy więc ... może zawody nie dla ciebie ? Podejrzewam że jesteś amatorem bo sugerujesz długie przerwy miedzy startami. Coś mi się wydaje ze masz złe podejście do startów. Przecież materialnie nic tam nie stracisz (prócz wpisowego) i nic tam nie zyskasz ... nie jesteś "pro", który na koniec sezonu jest przez sponsorów rozliczany z wyników. Więcej luuuuzuuuu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ja startuję kilka razy w tygodniu ... do pracy i do domu ;-) a że owe starty uskuteczniam od kilkunastu lat to stały się rutyną. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Stres ani przyjemny ani zdrowy więc ... Akurat odpowiednio dawkowany stres jest dobrym stymulantem (coś na granicy ekscytacji) i... sposobem walki ze stresem (są gdzieś nawet badania przeprowadzone na żołnierzach na ten temat). @@bartix1990, jeśli podwyższone tętno odbierasz jako stres to odciągnę Cię trochę od takiego myślenia. Każdy zawodnik przed startem ma podwyższone tętno. Pozwala to na lepszy start bo do mięśni pompowana jest adrenalina.A jak uważasz że to jednak stres to wykonaj parę rzeczy, które go zmniejszą. Zweryfikuj jak się przygotowujesz do startu. Co jesz jak się wysypiasz? Objedź trasę 2-3 dni wcześniej żeby Cię nic na niej nie zaskoczyło, przed startem sprawdź sprzęt (pracę napędu, amora a jeśli posiadasz to też regulacje butów zatrzaskowych), nie zakładaj ciemnych okularów a np z pomarańczowym szkłem (ostatnio mój faworyt jako szkła uniwersalne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.