Skocz do zawartości

[Opona] Wysokość balona

Alsew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Wlaśnie zmienilem miejsce zamieszkania i w okolicy mam sporo fajnych tras szutrowo-leśnych (niezbyt trudnych), do tego kupilem rower szosowy, więc postanowilem trochę 'uterenowić' moje ATB. Rower obecnie stoi na Race Kingu 26x2.0 z przodu i Hurricanie 2.0 z tylu (praktycznie nowe laczensy). Szczerze powiem, że jestem w szoku, bo nawet w leśnym piasku daje rade :thumbsup: Wiadomo jednak że lato kiedyś się skończy i zrobi się mokro, a wtedy ten zestaw może już nie być tak fajny... dodam, że latam także zimą. Chcialbym przelożyć tego RK na tyl, a na przód dać coś szerszego. Myślalem o RK 2.2, tylko pytanie jest takie: jaka jest różnica w wysokości balona pomiędzy 2.0 a 2.2??? Nie chcialbym podnosić przodu, bo i tak z braku propozycji wrzucilem amor 100mm zamiast 80mm. Ma może ktoś zalożone na takich samych obręczach wersję 2.0 i 2.2 i móglby to zmierzyć??? A może dać na przód Saguaro 2.0 albo jakąś inną oponę 2.1-2.2 o niższym profilu balona niż RK 2.0?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...