b1ogusz Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam Mam od nowosci siodlo w rowerze fuji sunfire 04. Jest ono z tylu dosyc szerokie przec co niezbyt wygodne i dlatego zastanawiam sie nad kupnem nowego. Jakie siodło wybrac, zeby bez bolu przejechac 100-120 km po polno lesnych dorgach (z niewielka doza asfaltu)? Czy siodlo szosowe sie nada? Jesli nie to jakie MTB? Znalazlem na allegro kilka modeli: San Marco SKN Selle Italia Trans AM Tioga XL Przedzial cenowy jaki mnie interesuje to MAX 100 z transportem, czyli ok 90 za samo siodlo. A moze ktos ma jakis swoj sprawdzony model?
topol Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 Moje siedzisko to author iridium.Bardzo mi pasuje i powiadam wam jest wygodne.Zaznaczam raz jeszcze MI pasuje. Powinienes zawiescic oko na siodłach typu nazwijmy je sportowo turystyczne. Zadnych lekkich,płaskich,twardych siodeł,a raczej cos pomiedzy własnie sportowym krojem a populrną kanapą.Gama jest naprawde spora w wyborze.100 km to tez nie przelewki i siodło powinno faktycznie dobrze na dupce leżeć.Zarazem zaczyna sie odwieczny dylemat jakie siodło? odpowiedz brzmi -takie jakie bedzie pasowalo ci w 100%.Jak takie zakupić.Metoda prób i błędów.
Wilku89 Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 Selle San Marco SKN - sprawdzone, dobre, tanie, lekkie, ale pampersa trza miec
Mod Team Odi Napisano 15 Sierpnia 2006 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2006 Z przedstawionych przez Ciebie siodeł nie kupiłbym żadnego. SKN-a miałem - strasznie niewygodny, przyprawia o ból tyłka. Tioga - już wyglądem straszy, a krążące o nim opinie sprawiają, że od samego patrzenia zaczyna dupsko boleć A to Trans AM wygląda wyjątkowo kanapowato. Gdybyś miał te 20zł więcej to mógłbyś pomyśleć o lekkim i podobno wygodnym Velo Carbon (100zł na Allegro). A może zapoluj na jakieś używane siedzisko Fizik.
b1ogusz Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Napisano 15 Sierpnia 2006 FIZIK Plateau sie nada na dluzsze (ok 100 km) wycieczki?
Bizon Napisano 15 Sierpnia 2006 Napisano 15 Sierpnia 2006 Jak widzisz to co dal jednych będzie wygodne dla innych nie.W kwesti wygody doradzić się nie da
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.