masztelan Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Zdecydowałem się na zakup pierwszej kolarzówki. Wybór padł na Giant Defy. W tym przedziale cenowym jaki mi został zaproponowany nic lepszego nie dostanę, więc jestem zdecydowany. Niestety nie mam jak sprawdzić na żywo, który rozmiar jest odpowiedni dla mnie, dlatego kieruje tutaj pytanie i proszę o pomoc. Rower będzie służył mi do rekreacyjnej jazdy i startów w triathlonie (oczywiście na poziomie mocno amatorskim). W sklepie internetowym mam wybór: Giant Defy 1 M/L albo Giant Defy 2 L Mam 185 cm, noga mierzona od kroku 87 cm. Na pewno wiem, że właściwy rozmiar to M/L albo L. Według tabelki wychodzi mi L, ale patrząc po geometrii boję się, że rower może być po prostu za duży. Ktoś mi pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Na moje oko do rekreacyjnej jazdy bardziej rozmiar M/L. Do mocniejszej jazdy bardziej odpowiedni byłby raczej rozmiar L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radekpe Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jeśli Warsaw to Warszawa stolica Polski to nie takie zadupie żeby nie było sklepu Gianta gdzie można rower przymierzyć i przejechać się przed sklepem. Na ul. Fabrycznej oferują bikefitting w cenie roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.