SovaLTD Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam, muszę powiesić rower na ścianie i szukam dobrego wieszaka. W oko wpadł mi ten http://allegro.pl/rtr-rino-m-wieszak-na-rower-uchwyt-rowerowy-i5605364982.html . Cena trochę kosmiczna, ale podoba mi się. Czy ktoś może go używa i mógłby coś napisać? Wstawiam zdjęcie jakby aukcja się skończyła: Chciałbym żeby rower wisiał właśnie w pozycji poziomej a nie za koło pionowo, ponieważ mam raczkujące dziecko i muszę go powiesić dość wysoko, żeby nie mogło go dosięgnąć. s2power zrobił fajny wieszak, http://www.forumrowerowe.org/topic/152955-wieszak-malo-miejsca-na-rower-powies-go/ tylko bałbym się o to linkę, że może nie wytrzymać. Taką szosę, która waży ok 7 kg utrzyma spokojnie, ale dwa razy cięższego MTB to już miałbym wątpliwości a dla mnie bezpieczeństwo to priorytet! Może polecicie coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 http://www.bitul.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 s2power zaczepił rower na lince transportowej, na takiej lince mógł byś się podciągać na drążku W dodatku o "utrzymaniu" roweru na ścianie będzie decydować poprawne wywiercenie otworów i osadzenie kołków rozporowych.Zaprezentowałeś ciekawe "rynny" na rower, ale koszt 150zł hmmm...troszkę sporo. Wieszaki Bitul mi osobiście nie odpowiadają, ponieważ albo rower jest odsadzony od ściany, albo "szura" oponami po ścianach.s2power wykonał rynne z ceownik plus zaczepy - tanio czysto i ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Ja mam powieszony rower na ścianie w pokoju na wieszaku Bitul i opony nie dotykają ściany, a wąskie nie są bo 2,25'. Trochę uwagi przy zakładaniu i zdejmowaniu i bałaganu nie ma. Wieszaki na pozostałe rowery w garażu zrobiłem sobie sam z 2 kątowników i zwyczajnego haka, ale pedał musi być zwykły z metalową klatką żeby było jak zaczepić. Można też podwiesić linką, ale trzeba wymyślić jak ustabilizować rower przód-tył. A co do wieszaka z tematu to jakoś nie miałbym zaufania do haka, który trzyma rower za tylne koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 No właśnie ta cena odstrasza, ale nie znalazłem nic podobnego w korzystniejszej cenie. Wiem, że to tylko zwykły wieszak i nie ma co pakować nie wiadomo jakich pieniędzy, ale ja już taki jestem, że wolę wydać więcej i mieć coś porządnego, niż się później wkurzać, że tandeta. Szukałem trochę po necie i albo są jakiś tanie wieszaki, albo jak porządne to zaraz cena zabójcza. Będę dzisiaj w Castoramie to zobaczę, może coś znajdę z czego można zrobić samemu taki wieszak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio.k1 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Tu masz przykład jak można wykorzystać stary bagażnik samochodowy do przewożenia rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.