Skocz do zawartości

[bikepacking] Podróże na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

@kazafaza: tak to u mnie wygląda: http://imgur.com/a/UvVzM

Jak widać: zwijam ten trok razem z końcem torby, po czym przewlekam jeden koniec pod siodełkiem i zapinam. 

EDIT:

Chociaż zacząłem się właśnie zastanawiać, czy ten pasek nie pracowałby lepiej, gdyby owinęło się go wokół sztycy...

Witam

Ja podpinam inaczej ale w celu zapięcia Croksów pod spodem torby :)

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17309515_994351887365260_507554685389028561_n.jpg?oh=f807244493123161ccb74be58ad0f3a7&oe=59D57B62

Zapięcie na paski od torby jest wystarczające ,by nie bujało -ale trzeba je naprawdę solidnie dociągnąć co pewnie w jakiś sposób wpływa na ich żywotność (za co cały czas dostaję opr od Prezesa :) -mówi że wytrzymają !!! )

Dodatkowe troki trzymają klapki i powodują wzmocnienie -wspomaganie pasków torby ....eee masło maślane :woot:

Jakkolwiek daje to radę !

Pozdrawiam Waldek

No i du*a:

Witam!

Wystąpił problem z realizacją Pańskiego zamówienia.

Niestety nie jest już dostępny produkt "Apidura Torba podsiodłowa Saddle Pack Dry (9L)".

W związku z zaistniałą sytuacją mam do Pana pytanie. Czy wybierze Pan jakiś inny produkt, czy może mamy usunąć go z zamówienia?

Uprzejmie proszę o odpowiedź i serdecznie przepraszam za utrudnienia w realizacji zamówienia.

(...)

• Mod Team

No i du*a:

​apiDUPA dokładniej :D

... jak dzieci, jak dzieci ♥

Ale żeby było lepiej.... Mistrzowie z Centrum pomimo przepraszania i odkręcania na www nadal swoje.. 
https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/torby-i-sakwy/torby-rowerowe/p,torba-podsiodlowa-saddle-pack-dry-apidura,660030.html

Ja też zamawiałem u kogoś torebki, zlecenie nie zostało zrealizowane ale nie rzucam mięchem w jego firemkę przy każdej możliwej okazji...

Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy Apidurą a tymi, którzy je sprzedają? Czemu ICH nie pojedziesz?

Ciekawe swoją drogą kto odpowiada za Apidurę u nas na rynku, skoro oficjalnie nie ma u nas dystro

• Mod Team

Raczej polewam z sytuacji a nie z samej apidury, kojarząc tylko ich nazwę ze słowem przytoczonym przez Pawła gdybyś był raczył zauważyć.
A Ty widzę łapiesz powód :D Lordzie, daruj sobie przytyki, proszę....

A przedstawicielstwo na Polskę.. voila!  https://www.camelmore.pl/pl/i/Nasza-dystrybucja/46
(choć raz Mamba On Bike się przydała ze swoją wiedzą hehehe  )

• Mod Team

Każdy z czegoś polewa, z cen krossa, z designu rometa, z cen szpeca, z obłsugi centrum rowerowego i wielu wielu innych. Bez jaj..u innych Cię to nie drażni?  Poprawność polityczna jest przereklamowana ;)
A z drugiej .. leniwce api za 400zł z których puszcza zamek, a woda cieknie jak z kranu do środka, trójkąty po 700 w których nawet dno nie ma pianki tłumiącej?..wystarczy poczytać relacji Wilka. I jeszcze metka z Chin. Czy torby na kierę z odrywającymi taśmami i bez dystansów? Śmieszne jest to ich pozowanie na najlepsze torby na rynku i tyle. 

Ha ha  to jest stary numer tego sklepu :) Jakiś czas temu kupiłem koła przelałem kasę dostałem numer zamówienia i inne wiadomości że już pakują itp .

Dwa dni cisza później przepraszają że towar nieoczekiwanie się skończył ( koła były przecenione o 400zł  i cały czas na stronie jako dostępne)

No i to były ostatnie zakupy które tam zrobiłem !

Z kim nie rozmawiam o tej firmie to nigdy nikt nie powiedział dobrego słowa ,albo towar inny jak w zamówieniu albo brak albo zero odpowiedzi przez długi czas .

Taki styl sprzedaży ,mają prawie najniższe ceny na rynku więc mimo złej opinii ciągle działają :)

Wirtualne stoki tego typu niszowego sprzętu to norma, nie wiem czego się pieklicie  :starwars:

Ja na Ortleiba czekałem grubo ponad tydzień. Najpierw miał być potem oczywiście okazało się że go jednak na magazynie nie było :]

Dostałem na nią konkretny rabat, więc już się nie awanturowałem :D

Edytowane przez ishi

• Mod Team

..to żeby w temacie było... vaude pokaże torby na 2018r. Czas przyszły wskazany. Pewnie na EuroBiku pokażą oficjalnie.
Zawsze mnie ciekawiło czy deuter pójdzie tą drogą (ale zważywszy, że nawet sakwami się nie interesowali to raczej nic by nie wskazywało)

Wirtualne stoki tego typu niszowego sprzętu to norma, nie wiem czego się pieklicie  :starwars:

Ja na Ortleiba czekałem grubo ponad tydzień. Najpierw miał być potem oczywiście okazało się że go jednak na magazynie nie było :]

Dostałem na nią konkretny rabat, więc już się nie awanturowałem :D

Myślę że w przypadku tego sklepu po prostu nie mają tego towaru :(

Na zwykłe koła dostałem propozycję "poczekania" tydzień ,korba czy inny osprzęt to też niszowy produkt? A po zakupie okazało się że jednak trzeba będzie czekać !

Jest to typowy chwyt marketingowy sklepów internetowych wystawiają towar który mają gdzieś zamówiony albo będzie u nich za kilka dni ,potem poślizg w dostawie i okazuje się że brak a towar sprzedany :)  To masz dwa wyjścia kupiłeś w super cenie więc czekasz ,albo się w....iasz i zwrot kasy . Po jakimś czasie zapomnisz że zrobili Cię w wała a mają coś fajnego w super cenie i co ? Nie kupisz ? :whistling: 

Po jakimś czasie zapomnisz że zrobili Cię w wała a mają coś fajnego w super cenie i co ? Nie kupisz ?    

Heh. I nie tylko z tego sklepu. Tak działa np. też sklep B********A i pare innych ale to inna historyja. Tu biadolimy na temat tobołów :]

Edytowane przez ishi

To czy uda mi się otrzymać zakupioną torbę czy nie, to zależy czy Centrumrowerowe stać na wizerunkowy blamaż i ciąganie po sądach. Mam pewne doświadczenie w takich sprawach.

Akurat dobrze się składa, że i ja i oni jesteśmy z Bydgoszczy i że wysłali mi na maila potwierdzenie przyjęcia zamówienia. Wręcz wyśmienicie się składa, że w zamówieniu do torby dorzuciłem drobnostkę za 3,84zł. Anulowali mi torbę, mają ją cały czas w ofercie i do kosztów dorzucili mi koszt wysyłki 8,99zł, którego być nie powinno bowiem z torbą zakupy były za ponad 200zł. Zrobili to zupełnie bez mojej zgody. To oznacza, że nie tylko 535 KC ale może i podchodzi to pod 286 KK.

286 KK ---> No gratulacje da Centrumrowerowego za coś takiego, spory błąd.

Tak czy inaczej, jeśli nawet nie wygram, to mam zamiar i tak ich przeciągnąć w kosztach sądowych.

Tak czy inaczej, jeśli nawet nie wygram, to mam zamiar i tak ich przeciągnąć w kosztach sądowych.

Myślę że kliknięcie "kup przedmiot"  wiąże się z zaakceptowaniem regulaminu sklepu (inaczej po prostu nic nie kupisz) a tam na entej stronie pewnie jest piękny punkt który im na to wszystko pozwala :)  A Ty się zgodziłeś z tym punktem nawet go nie czytając .

https://www.centrumrowerowe.pl/centrum-pomocy/przed-zakupem/a,regulamin-sklepu-internetowego,69.html

To nie jest początkująca firma i zapewne jest obcykana w tych sprawach !

Bikestacja  kiedyś po jakiej awanturze mi przysłała wyciąg z regulaminu i  co zrobisz jak nic nie zrobisz :sick:

Możesz zrezygnować z zakupów tylko .

@Turysta123

normy ustawy Kodeks cywilny i ustawy o ochronie praw konsumenta, są nadrzędne względem regulaminu sklepu. Nie wspominając o Kodeksie karnym. Zmiana przedmiotu umowy bez obopólnej zgody jest niedopuszczalna w świetle obowiązujących przepisów prawa.

P.S. W regulaminie sklepu nie znalazłem ani entej strony, ani owego pięknego punktu który im na wszystko pozwala.

Edytowane przez jendrzych