Krisel121 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Siema Jestem nowy problem polega na wymianie chciałem wyjąć starego xct v2 podobno limitowana edycja, odkręciłem mostek no i nie chce wyjśc skubany napi**** młotkiem w rure sterowa a on dalej w miejscu stoi co robić psikałem wd-40 olejem i nic :/ Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Krisel121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Zdemontuj pokrywkę sterów i łożysko powinno pomóc. Daj jakieś zdjęcie jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisel121 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Jutro wam wrzuce nie da sie nic zdemontować prócz mostka i podkładek zapiekło sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Jak podkładki zeszły to już nie jest najgorzej Niestety czasem trzeba użyć drastycznych metod typu młotek i przecinak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisel121 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 przecinak ? TO stery te od góry sb musze połamać ? czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Przecinka/dłuto TO stery te od góry sb musze połamać Nie lepiej tego nie rób bo czeka cię wymian. Spróbuj podważyć pokrywkę(kapę łożyska górnego) sterów jakimś śrubokrętem lub nożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisel121 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 próbowałem to troszke odpadło jeszcze jakis motyw myślałem o narzędziu do wbijania drażków kierowniczych w samochodzie co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 cały czas mam podobne sytuację na warsztacie. Moim blokuje ci ttaka stożkowa przecinana podkładka która jest od góry wciśnieta. Musisz parę razy od góry stuknąć tak żeby był jakiś luz między górnymi a dolnymi łozyskami, potem od dołu pchasz do góry amorek a płaskim śrubokrętem podważasz te górne elementy steru wyciskając je. Ja tak zawsze robię i zawsze mi schodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi