Michal17 Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam Jak w temacie i pod tematem Rowerek to Trek 3900, kupiony w środę, przejechanych łącznie ok 60km w tym 40km wczoraj bez przerwy. Droga to 2-3km lekki teren, dużo błota i wody. Wracając, kiedy używałem kombinacji biegów 1-x (np 1-2) zauważyłem coś dziwnego. Raz na jakiś czas podczas ciągłego pedałowania (na 1-x) słyszę zgrzyt i na chwilę (bardzo krótką) nie czułem oporu (napędu) w pedałach, tak jakby łańcuch spadł, jednak po krótkim czasie rower znów "załapał" i można bylo jechać dalej. Ze 4 czy 5 razy tak miałem, potem zacząłem używać wyłącznie wyższych kombinacji. Dodatkowo biegi jakby zacżęły ciężej i dłużej wchodzić (szczególnie przednia dwójka z jedynki). Rowerek przed wyjazdem był w 100% sprawny, biegi tak wchodziły szybko i cicho), że ze ździwieniem patrzyłem czy nie spadł łancuch lub czy bieg wskoczył, rowerek jeździł bezszelestnie (napędu w ogóle nie było słychać). Coś sie zepsuło, a może to tylko kwestia regulacji? Proszę o jakieś wskazówki i z góry dziękuję za pomoc... Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Skoro rowerek jest nóweczka to się nawet nie zastanawiaj co to, tylko przejedź do serwisu gdzie ci to zrobią za free przecież i od ręki pewnie. No chyba, że na ułomów trafisz ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.