Skocz do zawartości

[napęd] Coś się chyba rozwaliło :(

Michal17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie i pod tematem :(

Rowerek to Trek 3900, kupiony w środę, przejechanych łącznie ok 60km w tym 40km wczoraj bez przerwy. Droga to 2-3km lekki teren, dużo błota i wody. Wracając, kiedy używałem kombinacji biegów 1-x (np 1-2) zauważyłem coś dziwnego. Raz na jakiś czas podczas ciągłego pedałowania (na 1-x) słyszę zgrzyt i na chwilę (bardzo krótką) nie czułem oporu (napędu) w pedałach, tak jakby łańcuch spadł, jednak po krótkim czasie rower znów "załapał" i można bylo jechać dalej. Ze 4 czy 5 razy tak miałem, potem zacząłem używać wyłącznie wyższych kombinacji. Dodatkowo biegi jakby zacżęły ciężej i dłużej wchodzić (szczególnie przednia dwójka z jedynki). Rowerek przed wyjazdem był w 100% sprawny, biegi tak wchodziły szybko i cicho), że ze ździwieniem patrzyłem czy nie spadł łancuch lub czy bieg wskoczył, rowerek jeździł bezszelestnie (napędu w ogóle nie było słychać). Coś sie zepsuło, a może to tylko kwestia regulacji? Proszę o jakieś wskazówki i z góry dziękuję za pomoc...

Pozdrawiam

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...