MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Mam ramę z opcją wewnętrznego prowadzenia linek. Gdybym z niej korzystał do otworów dołączone są gumki z miejscem na linkę w środku. Ale ponieważ linki i przewody poprowadzę zwyczajnie na zewnątrz mam zagwozdkę jak te zbędne otwory w ramie zabezpieczyć, tak żeby podczas mycia nie dostawała się do nich woda. Kilka otworów jest okrągłych, kilka eliptycznych, a te w wahaczu prostokątne. Czy da się wykonać w miarę estetyczne zaślepki? Osobiście nie mam pomysłu z czego, przychodzi mi do głowy jedynie gruba guma na przykład z korków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 silikon? tylko byloby troche zabawy przy usuwaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 O widzisz, o tym nie pomyślałem. Miałem kiedyś całą tubę stwardniałego silikonu, można by coś z niego wyciąć i osadzić na świeżym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 A może naklejki takie jak do zabezpieczania ramy przed otarciami od linek. Dlaczego wolisz mieć linki na zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 No można by i małe naklejki wrzucić, pytanie czy tak mała powierzchnia przylegania nie sprawi że szybko odpadną. A dlaczego na zewnątrz? Bo mogę. Bo chcę Sprawa do przemyślenia, póki co hamulec mam odpowietrzony i nie chcę go ruszać także puszczę na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Glue gun? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja bym spróbował zakleić otworki jakąś samoprzylepną taśmą, najlepiej zapytać w sklepie z materiałami izolacyjnymi czy budowlanymi. Chociaż takie coś może kosztować ze 2 dyszki... Taka np. taśma do folii dachowych, ma klej mocny jak diabli a powinna zejść po użyciu zmywacza do paznokci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Miałem kiedyś całą tubę stwardniałego silikonu, można by coś z niego wyciąć i osadzić na świeżym. Nic nie trzeba osadzać i wycinać, widziałem patent z zalewaniem silikonem otworów montażowych na koszyk bidonu i coś takiego będę robił u siebie. Otwory na pancerze pewnie też się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 jezeli nie potrzebujesz tych otworow na linki a chcesz trwale je usunac ,podjedz do jakiegos spawacza i niech uzyje metody TIG 141 i nawet nie poznasz ze miales te dziurki w rowerze. Serio pisze Z drugiej strony nie ma co sie martwic ze sie woda wleje , bo rower nie zardzewiej a woda po obroceniu roweru wyleci rurą podsiodłową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 podjedz do jakiegos spawacza i niech uzyje metody TIG 141 i nawet nie poznasz ze miales te dziurki w rowerze Myślę, że każdy (nawet z pokaźną wadą wzroku) zobaczy płaty spalonej farby wokół każdego otworu zaślepionego tą metodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 oczywiscie ,trzeba by było użyć farby pod kolor ramy , ale jezeli chodzi o zespolenie materialu nie bylo by praktycznie zadnego sladu. fakt ,faktem gra nie warta swieczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Bez jaj - ramy nie będę spawał, szpecił i pozbawiał tej funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Ja bym się wybrał do jakiegokolwiek marketu budowlanego i poszukał gumowych lub plastikowych zaślepek pasujących do otworów.Na myśl przychodzą mi chociażby takie małe które wciska się w główkę śruby w meblach.Oczywiście wszystko w ladnym kolorze i ze smakiem.To tylko przykład.Pewnie od czegoś innego też się znajdzie. P.S.Kolejny przykład.Ładne czarne okrągłe stopki,zaślepki stosowane w laptopie P.S.2.Nie wiem jak duże masz te otwory.Czasem długopisy mają estetyczne zakończenia na końcówkach. Przykładów można mnożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Na myśl przychodzą mi chociażby takie małe które wciska się w główkę śruby w meblach. To też była pierwsza z myśli jaka przyszła mi do głowy, ale da się je kupić "na sztuki"? Jak tak to wybiorę się z suwmiarką do sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Głowy nie dam czy na sztuki ale z tego co pamiętam to są chyba jakieś w paczkach po 10szt.za parę złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 A nie można po prostu taśmą izolacyjną? Ma dosyć mocny klej i nie rzuca się w oczy, jeśli byś wyciął odpowiednio mały kawałek. Jedyny problem może być z dobraniem koloru, ale jeśli Twoja rama nie jest jakaś fikuśna to na pewno coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Kup sobie korki do uszu ( są różne kolory i kształty), zgniatasz jak plastelinę, wkładasz a on się rozpręża zatykając otwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.