Skocz do zawartości

[Stojak serwisory] dla amatora

Nhar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Potrzebuję stojak do roweru w miarę przystępnej cenie(budżet to 300-400 zł). Tylko sam nie jestem do końca przekonany, czy w przypadku mnie - amatora, jest mi potrzebny droższy stojak, czy może kupić coś tańszego.

Jedno jest pewne - muszę jakiś stojak mieć, bo proste czynności serwisowe są udręką :D.

Jestem ciekaw waszej opinii.

Pozdrawiam

Napisano

Ja mam tani stojak coś za około 70 zł z dwoma regulowanymi hakami do podtrzymywania roweru. Do regulacji przerzutek spokojnie wystarcza. Ale jak ostatnio miałem problemy z odkręceniem suportu to ten stojak się nie nadaje. Gibał sie na wszystkie strony.

Napisano

Ja mam stojak z Lidla, do podstawowych spraw typu regulacja czy konserwacja się sprawdza. Nie wiem jak z poważniejszymi naprawami, bo nic takiego jeszcze na nim nie robiłem. Generalnie jestem zadowolony, stabilny i w miarę solidny, aczkolwiek do ideału to mu sporo brakuje :)

Napisano

stojak z lidla daje rade po drobnych modyfikacjach.Niestety na ta chwile ni ma ich w sprzedazy, no chyba ze ktos ma na zbyciu bo ludzie kupowali po kilka przyszlosciowo.Mozna powiedziec ze siw im udal.

Napisano

No właśnie. To była tylko okresowa sprzedaż i nie wiadomo, kiedy znów go wprowadzą. Nie wiadomo ile bym musiał czekać.

Napisano

stojak z lidla daje rade po drobnych modyfikacjach

Mógłbyś to bardziej przybliżyć? Jestem ciekawy jakich modyfikacji dokonałeś.

Napisano

Mógłbyś to bardziej przybliżyć? Jestem ciekawy jakich modyfikacji dokonałeś.

Drobnych, generalnie uchwyt obraca sie wokol osi pod ciezarem bez wzgledu jakbyc dokrecal, podlozylem kawalek gumy aby sie to wszystko nie obracalo i tyle. Do domowego majsterkowaniaw zupełnosci wystarcza.

Napisano

Do domu nic nie poradzę, ale do piwnicy/garażu możesz sobie zrobić wieszak na suficie.

Bardzo wygodne, bardzo tanie i wytrzymuje sporo. Kilka "kwadraciaków" skręcone ze sobą, dwa lub trzy haki z czego dwa pod gripy a jeden pod siodło.

Zawieszony jest w trójkącie, nie giba się, wysokość zawieszenia roweru ustalasz sobie sam. Ja mam wysokość zawieszonego roweru tak ze suport i tylną oś mam na wysokości klatki piersiowej.

Napisano

wolałbym coś mobilnego, bo mam tak zaj... piwnicę, że co najwyżej mogę się tam powiesić ... ja :D

Napisano

Ok ;)

Kiedyś musze stojak właśnie do domu, niestety połamał się po kilku razach, takie było badziewie a kosztowało kółka lat temu prawie 300zl z decathlon a. :)

Napisano

Gdybym miał taką okazję to bym poleciał do lidla po ten stojak, ale niestety go tam nie ma :D (nie wiadomo też, czy jeszcze w tym roku, wrzucą go do sklepów). Będę chyba zmuszony zainwestować w velomann'a

Napisano

Chociaż Gleiwitz należało kiedyś do Niemiec, to jednak do granicy mam ponad 300 km :D

Więc rozsądniejszym rozwiązaniem będzie dołożenie kasy za paliwo do velomann'a :D

Napisano

Nie ma już nikt żadnej sensownej propozycji ?

Może są jeszcze jakieś wartę uwagi stojaki ?

Jak nie musisz miec juz teraz to tylko z Lidla, zaproponowałbym Ci uniora tylko strasznie drogi.

Napisano

Mógłbym poczekać, ale ile ?Tydzień, miesiąc, do następnego roku ?

Wolałbym to już załatwić to teraz

Napisano

Nie ma co cudować. Zamówiłem velomann trim. Dużo pozytywnego o nim słyszałem i mieści się w moim budżecie. Mam tylko nadzieję, że w ciągu tygodnia nie będzie dostępny stojak z lidla :>

Dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...