Skocz do zawartości

[piasta] shimano parallax

DannyDaRida

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcialbym się dowiedzieć co właściwie oznacza sygnatura "parallax" na piastach shimano? Mam z tylu shimanowy wynalazek parallax BS (a może 85?).. Czy to dobre jest? :)

Napisano

Roznica jest w konstrukcji i srednicy oski (10mm zamiast chyba standardowych 9 mm). Parallax ma podwojne scianki i jest po prostu grubsza (co widac golym okiem). Parallax jest tez sztywniejsza niz nie-parallax, ale jak jest w praktyce to nie mam pojecia. Nie mam pod reka swojego roweru zeby sprawdzic co jest napisane u mnie na piascie, ale cos mi swita w glowie z tym BS, sam tez to odszyfrowywalem ;) Chyba masz jakiegos starego lx-a lub jeszcze stx-a. Sprawdz co pisze dokladnie na niej.

Napisano

Niestety z rowerem zobacze sie dopiero we wrzesniu :/ Zdziwilo mnie, ze nie moge nic konkretnego o niej znalezc..

Kupowalem ja w tym roku za (chyba) 70 zeta., przystosowana do kasety 8 rzedowej, byc moze 9-cio. Os SRAMa dostalem gratis i mozliwe, ze byla grubsza o ten 1mm ;) Srebrna swiecaca nalepka xD

To wszystko co aktualnie pamietam.. Po 2 miechcach i sporym przebiegu + lekki fr nie mam do niej zadnych zastrzezen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...