Skocz do zawartości

[obręcz] Co w zamian za Mavic XM 719 pod v-ki?

karczulionio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

padła mi obręcz Mavic XM 719 36 otworów pod v-ki(koło tylne). Przebieg 8-9tyś, głównie asfalt, czasem góry, jak na tą obręcz niewielki, co prawda ważę powyżej 100kg, ale mimo wszystko trochę dziwne. Pęknięcia i wybrzuszenia pojawiły się przy otworach na nyple od strony kasety, praktycznie przy wszystkich otworach. Zastanawiam się co teraz zrobić. Z tego koła została mi piasta author(koszt nowej ok 150zł) w dobrym stanie, zero luzów, chodzi gładko wizualnie idealna. Do tego szprychy sapim lider z tego koła(koszt nowych 36zł). 

Czy kupić taką samą obręcz, bo pod v-ki to chyba nie ma nic lepszego(chyba ze się mylę?) + nowe szprychy bo skoro zaplatam nowe koło to nie ma co dawać takich z przebiegiem 8-9tyś + ta piasta którą mam, koszt wyszedł by ok 260zł. (Szprychy bym mógł jeszcze wykorzystać potem do przedniego koła, bo choć jest sprawne to ma już 15tyś przejechane, pomimo że jest zbytnio markowe)

Czy kupić nowe koło bez bawienia się w zaplatanie, i sprzedać starą piastę i odzyskać z 70zł? Tylko jakie koło kupić? Waga koła mnie raczej nie interesuje, tylko jego wytrzymałość(ważę 100 kilka kg). Tak jak pisałem, 80% asfalt, czasem trekking, czasem góry.

pozdr

Wypatrzyłem coś takiego http://www.bikestacja.pl/pl/obrecz-dt-swiss-tk-540-v-brake-czarna-7687.html

Trochę droga, ale max waga rowerzysty do 130kg!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...