Skocz do zawartości

[Rower] Czy warto ten model ?

BJan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To zależy czego oczekujesz od tego roweru i gdzie nim będziesz jeździł. Teoretycznie, opłaca się kupić każdy rower. Problem w tym, jeżeli będziesz go użytkował nie zgodnie z tego przeznaczeniem. Tzn. kupując ten rower i jeżdżąc nim po mieście, marnujesz tylko pieniądze. Równie dobrzy, mógłbyś kupić rower za 1000 zł i też śmigać. Jeżeli interesuje Cię jazda w terenie, to myślę, że warto się rowerowi lepiej przyjrzeć.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź.

Rower będę użytkować po głównie bezdrożach, "górkach i dołkach", lasach. Nie jestem wprawionym kolarzem górskim, ale mam również zamiar delikatnie nim jeździć na wypadach w góry.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Rower będę użytkować po głównie bezdrożach, "górkach i dołkach", lasach. Nie jestem wprawionym kolarzem górskim, ale mam również zamiar delikatnie nim jeździć na wypadach w góry.

Najgorsze jest to, że ludzie kupują rowery będąc zieloni w ich temacie. Nie chodzi o znanie każdego modelu od A-Z, ale użytkować rower tak, jak przystoi. Jeżeli tak będziesz robił, rower posłuży Ci długie lata na fabrycznych częściach.

Napisano

Raczej jestem z tych zielonych ze średnią wiedzą :)

Mam zamiar korzystać z niego tak jak pisałem, z przewagą na teren.

Zastawiam się jeszcze nad Kross Level R3. Według Was, który jest ciekawszy ?

Napisano

Zastawiam się jeszcze nad Kross Level R3. Według Was, który jest ciekawszy ?

Ogólnie mam Kross'a, jednak juz 5-cio letniego. Jednak, paru moich znajomych też posiada rowery z Kross'a i powiem, że rama jest solidnie zrobiona. Lakier na wysokim poziomie, dobre części fabryczne. Co do roweru. Bogiem gór, to On nie jest. Amortyzator, z niskiej półki. Amortyzacja sprężynowa, więc szału nie ma. Przerzutki, też nie wysokiej klasy, ale nie najgorsze. Ogólnie rower nie najwyższej klasy, lecz też nie najgorszy. Ogólnie za takie pieniądze, to bym brał. Jednak, w internecie jest drożej. Warto iść osobiście do sklepu i tam można zawsze kupić dwie, trzy stówy taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...