Ipla Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Mam taki problem że nie moge dokręcic ani wykręcić śruby dolną z prawej strony. Lewa jest okej. Nie wiem czy przez to właśnie amorek zaczął łapać straszny luz, zaczynam się bać na tym jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 czasem trzeba dociśnąć/wbić amorek przy dokręcaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 @@MMMAAACCC7, próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Nie możesz dokręcić bo nie idzie czy sie obraca? Przydało by sie jeszcze wiedzieć co to za amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 @@siimon, Obraca się, amor to santour nie jestem pewien ale chyba XCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Czyli mówisz o stronie blokady. Masz tam w ogóle blokadę Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 @@ACTIVIA, Tak mam blokadę i jeszcze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) To weź od góry odkręć ten korek od korony i próbuj z góry blokować tą obudowe, np. płaskim śrubokrętem itp. ponieważ jeżeli nie masz regulacji tłumienia to popychacz jest od strony górnej, zaś tobie kręci się ta gruba obudowa kartridża. Mając podobny przypadek u klienta to odkręciłem korek wycisnąłem popychacz do góry i do końca a potem wsadziłem płaski długi śrubokręt i napierałem na tą obudowe. Śruba od razu mi puściła. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2015 @@ACTIVIA, Pomogło Tylko że teraz pojawiły się 2 nowe problemy :/ 1. Przestała działać blokada 2. Nie wiem czy dobrze wytłumaczę, ale jakby mam pół skoku amortyzatora a jak mocniej przycisnę to czuć jakby się blokował. Również jak mocniej nacisnę wyskakuje mi pokrętło od blokady skoku i nie wiem co mam zrobić bo jak złoże amora to i tak nie mogę dokręcić tej śrubki na dole bo się nadal obraca :/ W razie wątpliwości pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Ty tam masz mechaniczną czy hydrauliczna blokadę, Bo jak mechaniczna to mozliwe że źle poskładałeś ten mechanizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mechaniczną, a co z tym skokiem i wybijaniem blokady przez ten pręt w amorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi