Skocz do zawartości

[licznik] Topeak Panobike - Problem

Cameo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! 

Czy ktoś z was miał taki problem z Panobike, ponieważ gubi mi prędkość raz pokazuje 25km/h a raz 52km/h. Wielkość koła jest dobrze ustawiona urządzenie jest zamontowane według instrukcji. Z kadencją nie mam problemu, jedynie jest problem z prędkością. Niestety nie znalazłem podobnego tematu z problemem a jak pytałem w sklepie rowerowym to nikt nie ma pojęcia o co może chodzić, bo w zwykłym liczniku to jest wina złego ustawienia magnesu a w tym wypadku magnes jest zamontowany tak jak powinien.

Pozdrawiam 

Kamil

Łączy się z telefonem po przez bluetooth. Niestety testowałem go w różnych warunkach na początku myślałem że to jakiś problem z moim telefonem, ale już zrobiłem wszystkie możliwe kombinacje. Dalej mam problem, dlatego piszę tutaj bo może ktoś miał z Panobike do czynienia i mi coś podpowie.

Ogólnie rzecz biorąc gdyby nie skacząca prędkość to urządzenie idealne rozwiązanie, ponieważ za 150zł otrzymujemy GPS+prędkość+kadencje gdzie np. w wypadku Garmina jest to kwota rzędu 800zł. Nie liczę już smartphone, ponieważ i tak nikt nie kupuje go dla jazdy na rowerze tylko do użytku na co dzień.

Patrzac na komentarze na PlayStore i App Store nie tylko Ty masz ten problem. Wyglada to na problem albo aplikacji, albo interfejsu. Jezeli to sa chwilowe przeskoki to bym sie nie martwil na Twoim miejscu.

Mam stara bezprzewodowa Sigme i na petlach indukcyjnych licznik potrafi pokazywac cuda. Odczyty sa tak krotkie, ze nie ma to wplywu na srednia predkosc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...