hadess Napisano 18 Sierpnia 2015 Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam tak jak wczesniej juz pisałem słychać w rowerze dziwne strzelanie podczas jazdy na stojąco , ewentualnie też gdy mocniej depnę na pedała na siedząco. Wszystko zaczęło się po wymianie suportu ( poszło łożysko ). Gdy wymieniłem suport to od razu też i łańcuch. Pierwsza jazda i tył zrywa - wymiana kasety. i tutaj po paru kilometrach zaczyna się strzelanie. Stwierdziłem że korba ( link do tematu http://www.forumrowerowe.org/topic/189655-korba-strzelanie-podczas-jazdy-na-stojaco/?do=findComment&comment=1734819 ) Odkręciłem suport faktycznie widać otacia na osci oraz wytacie na korbie w miejscu z styku z osią. Wymieniłem suport dalej to samo znalazłem korbe starą przykręciłem o dalej strzelanie. I tutaj już się poddaje nwm co to może być strzelanie nie utrudnia jazdy ale jest irytujące i głośne. może to coś z kasetą tylną ? Pomożecie ? Strzelanie pojawiło sie prawdopodobnie własnie po zmianie kasety ( zmieniał serwis ) Nwm czy to może być ten powód ale coś proszę was o pomoc. Jak to pomoże to mogę nagrać dźwięk strzelania
chudeusz09 Napisano 18 Sierpnia 2015 Napisano 18 Sierpnia 2015 Powodów może być wiele. Niedokręcona kaseta np. Miałem podobnie przy większym nacisku na korbę coś pykało. Okazało się, że za mocno skręcony był zacisk tylnego koła.
hadess Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Napisano 18 Sierpnia 2015 zacisk w porzadku moze byc problem z kaseta ale jak to sprawdzić ? nie mam klucza
chudeusz09 Napisano 18 Sierpnia 2015 Napisano 18 Sierpnia 2015 Kup, pożycz, ukradnij... albo nie, tego ostatniego nie . Trzeba spróbować dokręcić a klucz raczej niezbędny. "Zacisk w porzadku".... Próbowałeś poluzować?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.