hesperus Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam. Z góry przepraszam za niewiedzę którą sobą prezentuję ale mam pytanie. Niedługo stanę się posiadaczem roweru Trexstar currara (spadek), który wyposażony jest w hamulce tarczowe (zepsute) chciałbym je wywalić i w ich miejsce wstawić v-breki tylko że wydaje mi się że rama nie jest do nich przystosowana - jak sobie z tym poradzić ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 jeśli nie jest przystosowana, to nic nie da się zrobić i wchodzą w grę tylko tarcze niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Nawet jakby była dostosowana to wiązało by się to jeszcze z wymianą kół. Taniej i lepiej kupić sprawne hydrauliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Rama nie jest dostosowana pod tarcze i nic nie da się na to poradzić. Jedyne co mógłbyś zrobić to zmienić widelec i zamontować v-brake z przodu, ale raz że to nieopłacalne a dwa bezsensowne. Zepsute hamulce można naprawić albo po prostu zmienić zaciski/tarcze czy resztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jedyne co mógłbyś zrobić to zmienić widelec i zamontować v-brake z przodu, ale raz że to nieopłacalne a dwa bezsensowne. A pomyślałeś , że obręcz pod tarczę nie jest przystosowana do v brake. Zostaje naprawa, wymiana tarczowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 A pomyślałeś , że obręcz pod tarczę nie jest przystosowana do v brake. Pomyślałem. Wrzuciłem model roweru w wyszukiwarkę i sprawdziłem że obręcze są pod v-brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 jak tak to zwracam honor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.