ArtemisGG Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam niedawno rozpoczęłam renowację mojego Huraganu z lat 70(nie wiem dokładnie z którego roku, bo różnie mówią jak odczytać to z numeru seryjnego) W tym momencie mam dwa problemy. 1) łańcuch - mam stary oryginalny, dopasowany do układu napędowego. W rowerowym poradzili mi aby namoczyć go przez noc w ropie i nasmarować dobrze porządnym olejem do łańcuchów. Czy to faktycznie pomoże i sprawi , że ten stary łańcuch znowu będzie chodził odpowiednio? 2) rama - jest na niej oryginalny lakier z naklejkami zzr. W niektórych miejscach lakier odszedł i wchodzi rdza. Czy jest możliwość oznakowania tej ramy bez niszczenia oryginalnych naklejek? Na razie tyle z problematycznych kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 łańcuch ja tłusty - szjkujesz w benzynie, jak zardzewiały to szczotką najpierw, potem na 1 godz do octu i szejkujesz. lakier , robisz zaprawki jak w aucie, pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi