Skocz do zawartości

[OPONA] jaka, 26, asfalt

Hexiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam opon głównie na asfalt itp, rower to hexagon x2, szerokość nie mniejsza niz 1,5 ale nie wieksza niz 2 lekki bieżnik ale żeby był i w lekki piasek i głownie na twarde. guma ma być twarda i wytrzmała na przebicia krawezniki itp i nie scieralna jak kreda ;d cena między 40-50 max 60 za szt

Napisano

http://ctbike.pl/schwalbe-road-cruiser-opona-rowerowa-uniwersalna-drutowa-26x1-75-active-czarno-zlotawa.html

http://ctbike.pl/schwalbe-land-cruiser-opona-rowerowa-uniwersalna-drutowa-26x1-75-active-czarna.html

Obie są tej samej szerokości. Czyli 1,75 cala. jest to bardzo dobra szerokość do jazdy po asfalcie, ale też zda egzamin w lekkim terenie (zwłaszcza druga oferta opony) Ogólnie, opony tej firmy są bardzo dobrze i solidnie wykonane i je serdecznie polecam. Nie miałem z tą firmą żadnych problemów.

Napisano

Obecnie też mam Schwalbe big apple tylko że tylnia nie wytrzymała 30metrowego hamowenia przetarła się do wartswy antyprzebiciowej i wczoraj na kolejowych kamieniach przebiłem dętke ;/ sprawdze je bo firma wydaje się porządna a i cena dobra, wiesz może jak z ich scieralnoscią?

Napisano

Może to niepopularna opinia, ale polecam oponkę CST 1218. Mam wersję 26x1.9. Wygląd bardzo fajny (trochę a'la motocyklowa), niskie opory toczenia, całkiem niezła waga jak na cenę, powoli się zużywa - zrobiłem 2kkm i szczerze mówiąc nie widzę żeby jej ubyło. Przez ten czas żadnego przebicia, a pare razy wjechałem w szkło itd. Na oponie widać nawet kilkucentymetrowe przecięcia od tego typu przygód, ale do dętki nie doszło. Cena ok 30zł

Napisano

Rowniez posiadam cst 1218 i faktycznie bieznik jest bardzo trwaly Do tego w rozmiarze 1.9 rower fajnie wyglada Ja pompuje 4.3 bara i calkiem lekko sie toczy po asfalcie Sporo jezdze tez po plytach niekoniecznie rowno ulozonych i jestem z niej zadowolony

Napisano

Obecnie też mam Schwalbe big apple tylko że tylnia nie wytrzymała 30metrowego hamowenia przetarła się do wartswy antyprzebiciowej i wczoraj na kolejowych kamieniach przebiłem dętke ;/ sprawdze je bo firma wydaje się porządna a i cena dobra, wiesz może jak z ich scieralnoscią?

Jeżeli chodzi konkretnie o ten model, to wypowiem się tylko w przypadku pierwszej opony, który jest założony na rowerze crossowym. Opony, mam już drugi sezon. I nie mam potrzeby, aby wymienac je na kolejny. Jeżdżę na obu rowerach, mniej więcej tyle samo, czyli kilkadziesiąt kilometrów tygodniowo, i naprawdę są bardzo wytrzymałe. Jednak, należy pamiętać, aby mieć odpowiednie ciśnienie w dętkach, dzięki czemu ścieranie się opony minimalizujemy do minimum. Natomiast w moim górskich rowerze, mam opony na 2.2 cala. Je również posiadam juz drugi sezon. I póki co, nie widzę potrzeby aby kupić nowe. Jednak, odpowiednie ciśnienie to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...