seczuan Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Witam Z tematem zakupu opon walczą już miesiąc i nie wiem dalej co kupić, mam nadzieje że pomożecie zdecydować się na coś. opony do szybkiej jazdy asfalt 65% i drogi leśne 35%(teren nizinny, nie ma podjazdów zjazdów, większe kamienie też nie występują na drogach) warunkiem jest balon czyli przynajmniej 28x2.0 co znacznie ogranicza poszukiwania muszą mieć niskie opory by można było szybko śmigać wytrzymałość by nie znikły za szybko na tym asfalcie wymyśliłem taki zestaw opon, ale niewiele o nich jest opinii i jakichkolwiek testów, ale patrząc na charakterystykę ze strony schwalbe dobrze się prezentujątył MARATHON MONDIAL 50-622 (28 x 2.00) może nie są najszybsze ale mają dobrą przyczepność i są wytrzymałe przód MARATHON ALMOTION 50-622 (28x2.0) szybkie z dobrą przyczepnością i słabszą wytrzymałością dlatego na przód by szybko nie znikły.(obie w wersji zwijanej EVO) i jak widzicie taki zestaw, czy może jednak kupić obie takie same (mam na myśli Almotion) i nie przejmować się że szybko znikną.jak macie jakieś propozycje innych producentów to chętnie się z nimi zapoznam (patrzyłem na schwalbe bo mają ładnie podane parametry swoich opon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Continental travel Contact to opona warta uwagi i moim zdaniem warto jest ją założyć na tył. Ja mam ją od ponad roku, przejechanych wiele wypraw gruntowo-terenowych i ciągle jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 opony do szybkiej jazdy asfalt 65% i drogi leśne 35%(teren nizinny, nie ma podjazdów zjazdów, większe kamienie też nie występują na drogach) warunkiem jest balon czyli przynajmniej 28x2.0 co znacznie ogranicza poszukiwania muszą mieć niskie opory by można było szybko śmigać wytrzymałość by nie znikły za szybko na tym asfalcie Jak dla mnie to http://allegro.pl/continental-race-king-29x2-0-drutowka-xtrabike-i5144799256.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.