arckadius Napisano 17 Sierpnia 2015 Napisano 17 Sierpnia 2015 Witam. Biorąc udział w lokalnym konkursie wygrałem rower Kands Nexus dc 26 http://kands.pl/portfolio_page/26-kands-nexus-dc-3v/ Złożony jest już niemal całkowicie. Pozostało mi tylko założenie przedniego koła. Po włożeniu koła między widełki na przeszkodzie w przykręceniu stają tarcze od przedniego hamulca,by koło przeszło dalej . W jaki prawidłowy sposób przykręcić to koło. Czy należy na moment zdemontować przedni hamulec? Przepraszam jeśli to zbyt błahe pytanie,ale nie jestem "specem" w tyj dziedzinie. Dzięki z góry za odpowiedź.
Ychu Napisano 17 Sierpnia 2015 Napisano 17 Sierpnia 2015 Opisz to po Polsku bo nie rozumiem. Podałeś link do roweru na v-kach a mówisz tu o jakichś tarczach. Rozłącz hamulec wsadź koło i złącz hamulec.
nesk83 Napisano 17 Sierpnia 2015 Napisano 17 Sierpnia 2015 przy hamulcach typu v-brake sa 2 metody zalozenia kola: 1. spuszczasz z nich powietrze lub prostrze 2. sciskasz maksymalnie rekoma szczeki tak by ten metalowy/aluminiowy prowadnik linki tuz przy zaciskach wyjac hmmm z ruchomej raczki ktora go trzyma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.