Nemo7 Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Od wielu lat moja prawa łydka, a konkretnie mięsień brzuchaty nie napina tak jak powinna. Kiedy napinam lewą łydkę oba jej mięśnie są twarde i znacznie większe niż w spoczynku. Kiedy dotykam mięsień brzuchaty da się wyczuć twardy plaster mięcha. W prawej natomiast tylko brzuchaty się nie napina i pomimo napinania nogi mięsień jest jak balon z wodą. Nigdy nie przywiązywałem do tego uwagi, ale teraz troszkę poważniej zacząłem trenować i zastanawiam się czy to nie ma wpływu na moje rezultaty. Nie wiem czy to skutki jakiegoś urazu z przed lat, chociaż nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek taki miał. Czy spotkał się ktoś z czymś takim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Ja Ciebie zdiagnozuję na szybko i: możesz mieć jedną łydkę dłuższą a jak nie łydkę to nogę, mięsień mógł być kiedyś naciągnięty lub naderwany albo i nie, a może to skrócone ścięgno no chyba że jest w porządku... Konkluzja jest taka - na pewno z czymś takim miał do czynienia lekarz i tam powinieneś się udać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 nie miałeś kiedyś zerwanego mięśnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 No właśnie nie przypominam sobie nic takiego, chociaż mogłem to zbagatelizowć. Miałem 3lata temu złamaną nogę mnie się wydawało że to stłuczenie i nie poszedłem z tym. Po 6 miesiącach dolegliwości wybrałem się do lekarza, okazało się że było złamanie a rzepka krzywo się zrosła. Więc nie wiadomo jak było z łydą. Pod koniec sezonu planujemy ze znajomymi wybrać się na testy kolarskie do jakiegoś ośrodka i wtedy może wziął bym łydkę pod kontrolę. Tylko gdzie najlepiej się z tym wybrać w. okolicach Katowic lub gdzieś na śląsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 wygląda właśnie na jakieś uszkodzenie mieśnia spowodowane urazem itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Przypuszczam że lekarz pierwszego kontaktu popatrzył by na mnie mocno zdziwiony, podobnie chirurg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 A to ze ja na ciebie patrzę mocno zdziwiony ze jeszcze nie poszedłeś z tym do lekarza ma jakieś znaczenie ? Forum to ostatnie miejsce gdzie powinno rozważać się takie przypadki. Ewidentnie jest coś nie tak ... raczej na pewno ma to wpływ na osiągi twojego organizmu ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Chętnie wybiorę się na kontrolę tylko gdzie z tym się udać. Przypuszczam że najlepiej było by iść do lekarza sportowego taki będzie wiedział że to ma znaczenie. W lokalnej przychodni lekarz mnie wyśmieje, powie mi że nikt nie jest symetryczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Masz 2 drogi ... NFZ a to niestety lekarz pierwszego kontaktu i dużo czasu ... i cie nie wyśmieje bo niesymetryczność to nie brak możliwości napięcia mięśnia ... Albo prywatnie ... a tu kasa się liczy ... W naszej okolicy to ktoś kiedyś mi wspomina o poradni w Tychach czy Bieruniu że niby dobra ale nie pamiętam szczegółów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Bieruń http://www.galen.pl/ Podobno sobie ludzie chwalą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.