Tsuchikage Napisano 16 Sierpnia 2015 Napisano 16 Sierpnia 2015 Czesc, Mialem fajny rower z niefabrycznymi czesciami ale zostal skradziony, kupilem taki sam ale juz 100% fabryczny i nie da sie na nim jezdzić.... Author Classic SX Logic Series 18" Nie wiem jakie czesci do niego wldować zeby był tak dobry jak ten skradzony. Do tego kola sa na 100% do wymiany
Marcin9 Napisano 16 Sierpnia 2015 Napisano 16 Sierpnia 2015 Po co kupowałeś jeśli chcesz od razu wymieniać części? Daj jakieś zdjęcia lub spis części Ps. Popraw temat []
Tsuchikage Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Napisano 16 Sierpnia 2015 Kupowalem bo chcialem ten sam rower. A teraz chce czesci podobnej klasy.... Dla ciebie to cos dziwnego?
Marcin9 Napisano 17 Sierpnia 2015 Napisano 17 Sierpnia 2015 Dla ciebie to cos dziwnego? Tak bo mogłeś kupić rower z lepszym osprzętem a nie teraz wymieniać ale ok twoja kasa więc możesz robić co chcesz
Tsuchikage Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Napisano 17 Sierpnia 2015 Dzieki za pozwolenie, a teraz przestan spamowac w moim temacie.
chudeusz09 Napisano 17 Sierpnia 2015 Napisano 17 Sierpnia 2015 Po co te nerwy? Skąd mamy wiedzieć jakie graty miałeś w poprzednim rowerze? Każda rada będzie radą w ciemno według własnego widzimisię i według zasobności portfela. Skoro jeździłeś na poprzednim rowerze to wiesz jakie miał części i kup takie same lub podobnej klasy. A jeśli nie wiesz które będą podobnej klasy to podaj chociaż listę tego co miałeś i coś dobierzemy.
Tsuchikage Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Napisano 17 Sierpnia 2015 Kupilem kiedys uzywany rower i nie mam pojecia co konkretnie w nim siedzialo wiem tylko ze wiekoszcz czesci nie byla fabryczna.Tamten rower mi ukradli i kupilem ten sam model tez uzywany ale juz 100% na oryginalnych czesciach i jezdzi sie na nim o wiele gorzej. Dlatego chce aby byl tak dobry jak tamten Nie znam sie na czesciach do rowerów ale mysle ze ktos z taka wiedza bedzie mogl cos wybrac.
chudeusz09 Napisano 17 Sierpnia 2015 Napisano 17 Sierpnia 2015 To może jakieś fotki chociaż? Co konkretnie Ci nie pasuje w tym rowerze? Przełożenia? Praca napędu? Jaki budżet przewidujesz na to?
Tsuchikage Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Napisano 17 Sierpnia 2015 To jest ten model i pelna specyfikacja. http://agbike.spb.ru/sale/author2004/classic_sx.html A w porownaniu z tamtym to jest zwyczajnie wolniejszy przy takim samym wysiłku, do tego wg. nie czuć mocy na starcie, jak by polowa szla w powietrze a nie w koło, wiec zamula. Nie wiem jak to opisac. No i do tego sa juz kola do wymiany, ale o tym wiedzialem juz kupujac ten rower, pomijając juz to ze tamten tez mial inne kola jakies wzmocnione. Wiec mysle ze ogolnie chodzi o kola i caly napęd. A co do kwoty to nie mam pojecia, wiadomo ze nie chce ladowac nie wiadomo ile w ten rower.
Marcin9 Napisano 20 Sierpnia 2015 Napisano 20 Sierpnia 2015 Na złe forum trafiłeś... Obawiam się że tu nie ma wróżbitów... Nie dałeś zdjęć. Nie napisałeś jakie części miałeś w poprzednim rowerze. Czego ty oczekujesz?
chudeusz09 Napisano 20 Sierpnia 2015 Napisano 20 Sierpnia 2015 Podaj więcej konkretów bo do tej pory niewiele tego. Nawet budżetu nie jesteś w stanie określić więc jak mamy pomóc?
fala77 Napisano 20 Sierpnia 2015 Napisano 20 Sierpnia 2015 Jeśli sam twierdzisz że opony do wymiany to może zacznij od tego.Sama szerokość i ciśnienie mają ogromny wpływ na to co Ci nie pasuje czyli start i opory toczenia.
Tsuchikage Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 Ani wróżbitów ani znawców tematu jak widać Nie ma sensu abym kolejny raz pisał co mam bo to jest w specyfikacji, ani co miałem, bo tego nikt już nie wie. Temat do zamknięcia, bo szkoda czasu na pisanie z Wami o pierdołach
cervandes Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 BEZNADZIEJNY opis problemu. Naucz się rozmawiać na forum, bo z takim podejściem nigdy nie doświadczysz rzeczowej pomocy. Przyczyn może być wiele, trzeba dobrze przejrzeć rower. Opory w piastach, opory w suporcie, smarowanie łańcucha, opór kół (ciśnienie, opony), waga masy wirującej. Myślisz, że lepsza klasa osprzętu to mniej siły jaką trzeba włożyć w jazdę?! Ok, precyzja, trwałość czy szczelność i waga, ale bez przesady, rower sprawny nieważne czy na alivio czy na LX będzie jechał tak samo, bo to zależy od siły w nogach.
Tsuchikage Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 Ale ja nie pytam o przyczyny tylko o nowe czesci ktore moge wsadzic.
chudeusz09 Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 Tak, konkretnie o takie, które miałeś wcześniej a tego jakie miałeś wcześniej nikt nie zgadnie. Kupuj takie na jakie Cię stać skoro nawet kwoty nie podajesz...
Tsuchikage Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 Nie rob ze mnie idioty... Wiadomo ze nie dokładnie takie jakie miałem, skoro nie wiadomo jakie miałem.... Za to teraz wiadomo jakie mam, bo sa fabryczne dla tego modelu Authora a chce je wymienić na coś odczuwalnie lepszego.... Na ten moment kupilem sobie pedały Author APD 427 I planuje w tym miesiącu wymienić koła. Jeden sprzedawca doradza takie: Author Argon Cross MTB Author Aco H99-F MTB Author Aco H99-R Author Zero 700x40 Szprychy DartmooR CzarneNyple CnSpoke alu Niebieskie Ale nie mam jakoś zaufania do sprzedawców i nie wiem czy w tej cenie nie ma czegoś lepszego
chudeusz09 Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 Uwierz, ja nic nie robiłem... To samo tak wyszło... Chyba bez sensu jest kontynuacja tej rozmowy... Powodzenia
Tsuchikage Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 Normalny to Ty nie jesteś Albo zwyczajnie problemy w czytaniu ze zrozumieniem.
Tsuchikage Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 Dokladnie, ale nie o tym jest to forum i ten temat. Wiec jesli nie masz odpowiedniej wiedzy albo zwyczajnie chęci aby napisac cos w temacie czesci, to chociaz nie spamuj.. Dzieki
Marcin9 Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 Żeby podprawić działanie tego roweru do wymiany na pewno jest amortyzator ale jest pewien problem. Średnica rury sterowej i standard sterów. Potem możesz wymienić resztę osprzętu na alivio lub wyżej. Tylko czy warto? Za ile możesz te koła kupić?
Tsuchikage Napisano 5 Września 2015 Autor Napisano 5 Września 2015 No wiec te kola jak liczylem to wyjdzie jakies 720zl + montaż z centrowaniem.Mysle ze warto, z tego co wiem to ma bardzo fajna rame, a z czasem i tak bym musial wymienic wszystko inne.
Marcin9 Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 bardzo fajna rame Fajną ramę? Chyba żartujesz Niektóre z standardów używanych w tym rowerze są już przestarzałe(np stery klasyczne) przez co z wymianą niektórych części może być problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.