analog82 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Tylko po co? Przypomnę, autor tematu chce się dowiedzieć jaki trening wybrać w przypadku ograniczonego czasu a nie o rozpisanie rozbudowanego treningu (na temat którego jest już niejeden post). A tu zaczyna się pieprzenie o 20-sto minutowej rozgrzewce, że w 30 minut nie da rady wyrobić kondycji (a da czego dowodem mój zacny wynik na Skandii... po przeziębieniu) i interwałach 3x/tydzień po 60-90min Ogarnijcie się. To że w Twoim przypadku taki trening cokolwiek dał nie oznacza że w innym da. Porównujesz swój wynik, gdzie organizm jest wytrenowany, masz przerobioną bazę i dawkujesz różnorakie atrakcje organizmowi, z organizmem który prawdopodobnie pewnie nie jest w 1/10 tak sprawdzony w boju. Więc może sam zaoszczedź sobie tego pieprzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaty Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Wychodząc na 20 min na rower ze średnim pulsem 123 trenujesz po prostu dwudziestominutowe wyjazdy z niską intensywnością Czy to ma sens? Nie wiem, zależy od Twoich celów. Na pewno lepiej wyjść nawet na 20 min niż nie wychodzić w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 To że w Twoim przypadku taki trening cokolwiek dał nie oznacza że w innym da. Porównujesz swój wynik, gdzie organizm jest wytrenowany, masz przerobioną bazę i dawkujesz różnorakie atrakcje organizmowi, z organizmem który prawdopodobnie pewnie nie jest w 1/10 tak sprawdzony w boju. Więc może sam zaoszczędź sobie tego pieprzenia. Mylisz się i to bardzo. Nie mam w domu kliniki ani nie jestem laboratoryjnym szczurem. Po prostu czasami, 3-4 (czasem siedem) razy do roku biorę udział w zawodach. Sam autor póki co nigdzie nie startuje ale to nie znaczy że pół godziny interwałów czy jak ktoś wyżej napisał treningu HIIT nic mu nie da. Choćby z tego powodu że skuteczność tego typu treningu jest potwierdzona (i wytrenowanie nie ma tu nic do rzeczy). Takim podejściem jakie reprezentujesz w swoim poście najlepiej zrezygnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 tak z ciekawosci, to jaki to wynik na Skandii? 30min da mniej lub wiecej, zaleznie od tego na jakim jest sie poziomie i co sie tam wcisnie, ale kokosow z tego nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.