Skocz do zawartości

[trening] krótki, a wpływ na formę

kosmonauta80

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko po co? Przypomnę, autor tematu chce się dowiedzieć jaki trening wybrać w przypadku ograniczonego czasu a nie o rozpisanie rozbudowanego treningu (na temat którego jest już niejeden post). A tu zaczyna się pieprzenie o 20-sto minutowej rozgrzewce, że w 30 minut nie da rady wyrobić kondycji (a da czego dowodem mój zacny wynik na Skandii... po przeziębieniu) i interwałach 3x/tydzień po 60-90min Ogarnijcie się.

To że w Twoim przypadku taki trening cokolwiek dał nie oznacza że w innym da. Porównujesz swój wynik, gdzie organizm jest wytrenowany, masz przerobioną bazę i dawkujesz różnorakie atrakcje organizmowi, z organizmem który prawdopodobnie pewnie nie jest w 1/10 tak sprawdzony w boju. Więc może sam zaoszczedź sobie tego pieprzenia.

To że w Twoim przypadku taki trening cokolwiek dał nie oznacza że w innym da. Porównujesz swój wynik, gdzie organizm jest wytrenowany, masz przerobioną bazę i dawkujesz różnorakie atrakcje organizmowi, z organizmem który prawdopodobnie pewnie nie jest w 1/10 tak sprawdzony w boju. Więc może sam zaoszczędź sobie tego pieprzenia.

Mylisz się i to bardzo. Nie mam w domu kliniki ani nie jestem laboratoryjnym szczurem. Po prostu czasami, 3-4 (czasem siedem) razy do roku biorę udział w zawodach. Sam autor póki co nigdzie nie startuje ale to nie znaczy że pół godziny interwałów czy jak ktoś wyżej napisał treningu HIIT nic mu nie da. Choćby z tego powodu że skuteczność tego typu treningu jest potwierdzona (i wytrenowanie nie ma tu nic do rzeczy). Takim podejściem jakie reprezentujesz w swoim poście najlepiej zrezygnować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...