Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 12.12 sts problem

mik5555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem od jakiegoś czasu licznikiem Sigma 12.12 sts cały czas wyświetla wszystkie funkcje i nic nie działa. Może ktoś spotkał się z tym problemem i ma rozwiązanie? Będę wdzięczny za info

Sam posiadam ten sam licznik i nie miałem z nim żadnych problemów. Czyli licznik nie wyświetla prędkości, a po za tym jest wszystko okej?

czas wyświetla wszystkie funkcje i nic nie działa

W sensie ze wyświetla wszystkie segmenty na LCD ? 

Jak tak to >> wyjmij i włóż ponownie baterie ... jak nie pomoże >> serwis/reklamacja.

Jak problem jest inny to napisz to tak żebyśmy zrozumieli o co ci chodzi ...

Pozdrawiam

Hej. Czy masz podobnie jak na zdjęciu poniżej?

ccd4eaf977db5cacf7b80ef10da41581.jpg

Mi jakiś czas temu spadł licznik i zablokował się jeden z górnych przycisków. Tak, że był cały czas wciśnięty. Po wyjęciu przycisków i ponownym poprawnym ich zamontowaniu i resecie poprzez wyjęcie baterii wszystko wróciło do normy.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

U mnie był podobny problem (ale w wersji przewodowej), z tym, że krzaki pojawiały się na chwile, potem licznik się resetował. Wymiana baterii pomagała na ok. miesiąc, potem znowu krzaki. Przy okazji wszystkie dane były zerowane. Skontaktowałem się z serwisem Sigmy w Niemczech, od razu kazali odesłać do nich licznik do naprawy, lub wymiany. Czekam na odzew, dam znać jak coś odpiszą. 

Dzisiaj dostałem przesyłkę z serwisu z Niemiec. Wymienili licznik na nowy. Cała akcja trwała dokładnie 7 dni. W poniedziałek wysłałem, we wtorek w następnym tygodniu nowy był u mnie w domu. To się nazywa obsługa klienta. :)

rozumiem, że miałeś licznik na gwarancji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...