Skocz do zawartości

[Geometria] Scott, Scott'owi nie równy?

ekun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od samego początku posiadania Scott Aspect 740 coś mi nie pasowało w jego wyglądzie, przeglądalem, przypatrywałem się i nadal nie wiedziałem co to jest - do dnia, dni w którym porównałem go z innym egzemplarzem. Geometria dwóch Scott'ow XL na 27.5 czy ta różnica jest spowodowana? Wszystkie inne mają linie znacząca poniżej lini koła, mój natomiast zupełnie inaczej.

Napisano

Chodzi o to jak "położona" jest górna rura? W dwóch egzemplarzach tego samego roweru w rozmiarze XL? Czy w dwóch różnych modelach Scotta w tym rozmiarze?

Jeśli to drugie to zwyczajnie taki a nie inny projekt i mniej lub bardziej różniące się szczegóły, zależności od przeznaczenia roweru.

A ogólnie rowery w dużych rozmiarach często są dosyć pokraczne bo mają duże ramy.

Aspect i Scale to rowery do trochę różnych zastosowań i dla różnych użytkowników.

Napisano

Jeśli jest to rozmiar XL, to raczej nie powinien mieć : " linie znacząca poniżej lini koła", tak może być w mniejszych rozmiarach ...

Napisano

Na pierwszym zdjęciu jest malutka rama, a na drugim duża. W każdym rozmiarze układ rury poziomej jest inny, co jest zupełnie normalne.

To pierwsze zdjęcie obstawiam XS, nie XL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...