Skocz do zawartości

[dętka] Problem z ciągle przezinającymi się dętkami

kazijk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . Ostatnio pojawił mi się pewien problem mianowicie cały czas rozcina mi się guma wokół wentyla . Najdziwniejsze jest to że występuje to z przodu i z tyłu , myślałem że opaski to powodują , ale zdjąłem je i dalej jest to samo . Wrzucam zdjęcie obręczy . Myślicie że przyczyną mogą być ostre krawędzie wokół wentyla ?

D5OV0E5.jpg
3p7xj9g.jpg

• Mod Team
Napisano

myślałem że opaski to powodują , ale zdjąłem je i dalej jest to samo

Zdjąłeś to co ma chronić dętkę.

Jak zawsze okolice wentyla to wygląda na ostre krawędzie otworu. Mały pilnik, papier ścierny i trochę cierpliwości. Można ze starej dętki wyciąć podkładkę z otworkiem pod wentyl i nałożyć jako dodatkową ochronę Ale najpierw pilnik.

Napisano

Jak kolega posiada wiertarkę stołową to polecam kamień szlifierski o bardzo drobnej granulacji, zajmie to z 10 sekund. Widze również mocno wysłużone ranty, może czas na zmiane całej felgi?

Napisano

Nie no zmiana nie wchodzi nawet w grę. Obręcze są proste , nie obite i dość drogie wiec nie ma sensu chyba zmieniać przez ranty?

Napisano

Póki nie ma przebić i potrzeby zmiany to można się wstrzymać. Z czystej ciekawości na górskich szlakach tam ranty ucierpiały?

Napisano

Co do rantów to sam nie wiem . Opony ściągam z pomocą łyżek a nie jeżdżę jakoś dużo po górach ani ciężkich terenach

Napisano

Co do samych rantów może sie nie znam ale osobiście lubie trochę "drutowania".zanim coś zmienie kilka razy postaram się to najpierw poprawić :) Ja bym ładnie przeczyścił ranty drobnym papierem ściernym aby nie miały bruzd a potem prysnął kilka warstw lakieru.

• Mod Team
Napisano

Jak kolega posiada wiertarkę stołową to polecam kamień szlifierski o bardzo drobnej granulacji,

Zdecydowanie wygodnie jest to robić wiertarką ręczną. A jeszcze lepiej małą szlifierką wysokoobrotową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...