bartix1990 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Witam ! Mam 16 lat, 1.70 m wzrostu i waże 70 kg (może to potrzebne). Od jakiegoś czasu miewam bardzo wysokie tętno na treningu. Przy prędkości ok. 35 km/h czasami nawet 140 bpm. Podczas dnia odpoczynku nie spada ono poniżej 70 bpm. Czy to efekt przetrenowania ? Wydaje mi się, że tak lecz wole zapytać kogoś kto może jakiejś dodatkowej rady udzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 to jaknajbardziej prawidłowe. Wysokie to byłoby 180-190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 140bpm to nie jest wysokie tętno. W spoczynku u dorosłego człowieka prawidłowe tętno to 60-80bpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Tu mzoesz poczytac... http://www.magazynbieganie.pl/serce-biegacza-tetno/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 martwić się zacząć możesz jak tętno będzie ponad 220bpm bez obciążenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek220999 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Jestem w twoim wieku tylko 65 kg . Ja podczas jazdy po prostym 30-35 itp mam mniej więcej od 140 do 160 to i tak lepiej . U mnie tętno się zwiększa jak np dzień wcześniej pojem dużo słodyczy ciast oraz jak wypije kawę przed treningiem . A co do tych słodyczy może by ktoś mi to mógł wytłumaczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo8 Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Ja wczoraj jechałem swój pierwszy maraton i średnie tętno mi wyniosło 188 i było to wysokie ale jechało się w miarę ok. Więc u Ciebie to jest naprawdę bardzo dobre tętno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek220999 Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Ja miałem tak żę jechałem w TdP amatorów avg 177 max 204 , a na treningu nigdy tak wysokiego nie miałem . Adrenalina chyba podniosła ale jechałem naprawdę szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Witam ! Mam 16 lat, 1.70 m wzrostu i waże 70 kg (może to potrzebne). Od jakiegoś czasu miewam bardzo wysokie tętno na treningu. Przy prędkości ok. 35 km/h czasami nawet 140 bpm. Podczas dnia odpoczynku nie spada ono poniżej 70 bpm. Czy to efekt przetrenowania ? Wydaje mi się, że tak lecz wole zapytać kogoś kto może jakiejś dodatkowej rady udzieli. Najwazniejsze jak sie czujesz. Jak jedziesz spokojnie tak do 20 km/h to jakie masz tętno? oczywiscie jak zaczynasz trening.Jak sie czujesz zle to nie przekraczaj 100 az do wizyty do lekarza, 140 to nie jest jakis wynik ktory powinien cIe niepokoic no chyba ze jedziesz 15 km/h i masz takie tętno. Zasuwasz 35 km/h to niestety tetno wzrasta, co prawda Twoje 70 spoczynkowe to jednak troche duze jezeli jezdzisz duzo. A jak cisnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.