Skocz do zawartości

[tętno] Wysokie tętno podczas treningu jak i w spoczynku

bartix1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam 16 lat, 1.70 m wzrostu i waże 70 kg (może to potrzebne). Od jakiegoś czasu miewam bardzo wysokie tętno na treningu. Przy prędkości ok. 35 km/h czasami nawet 140 bpm. Podczas dnia odpoczynku nie spada ono poniżej 70 bpm. Czy to efekt przetrenowania ? Wydaje mi się, że tak lecz wole zapytać kogoś kto może jakiejś dodatkowej rady udzieli.

Jestem w twoim wieku tylko 65 kg . Ja podczas jazdy po prostym 30-35 itp mam mniej więcej od 140 do 160 to i tak lepiej . U mnie tętno się zwiększa jak np dzień wcześniej pojem dużo słodyczy ciast oraz jak wypije kawę przed treningiem . A co do tych słodyczy może by ktoś mi to mógł wytłumaczyć ? :D 

Witam ! Mam 16 lat, 1.70 m wzrostu i waże 70 kg (może to potrzebne). Od jakiegoś czasu miewam bardzo wysokie tętno na treningu. Przy prędkości ok. 35 km/h czasami nawet 140 bpm. Podczas dnia odpoczynku nie spada ono poniżej 70 bpm. Czy to efekt przetrenowania ? Wydaje mi się, że tak lecz wole zapytać kogoś kto może jakiejś dodatkowej rady udzieli.

Najwazniejsze jak sie czujesz. Jak jedziesz spokojnie tak do 20 km/h to jakie masz tętno? oczywiscie jak zaczynasz trening.Jak sie czujesz zle to nie przekraczaj 100 az do wizyty do lekarza, 140 to nie jest jakis wynik ktory powinien cIe niepokoic no chyba ze jedziesz 15 km/h i masz takie tętno. Zasuwasz 35 km/h to niestety tetno wzrasta, co prawda Twoje 70 spoczynkowe to jednak troche duze jezeli jezdzisz duzo. A jak cisnienie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...