Skocz do zawartości
  • 0

Jaki rower wybrać

Gość Łukasz

Pytanie

Gość Łukasz

Witam

Planuje zmiane roweru, do tej pory 7 lat jezdziłem Merida Crossway 10 (trekking), teraz chce zmienic na cos wytrzymalszego( waże 105 kg) z grubsza oponą i zeby pojechac bez problemu po szutrze czy drodze leśnej. Wczoraj zaproponowano mi rower Specialized Rockhopper 29 ( ok.2200zł), ja z kolei myślałem znowu o Meridzie, Krossie, Unibiku, a nawet o rowerze z Decathlonu. Czy Specialized jest rzeczywiście lepszy i wytrzymalszy od rowerów które wymieniłem? czy warto zapłacic za niego ta cenę? Może polecicie mi jakiś rower do sumy 1600zł ewentualnie 2200zł który bedzie mi umozliwial jazde po lesie i bedzie wytrzymaly na moja wage, może jakies inni producenci. Pozdrawiam i zgóry dziekuje.

P.S. chciałem sie zarejestrować ale wyskakuje error

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz

Carlos nie wiem jaki rozmiar ale w Meridzie mam chyba największy bodajże 19,

Uwazasz ze lepiej kupic Krossa, Spec jest 300zł drozszy, a który ma lepszy osprzęt?

Spectra ma osprzęt lepszy w level-U na podniesienie standardu jest z tyłu deore xt (typowe dla rowerów markowych) no i 27 przełożeń a spectra 30 slx jest o oczko niżej . Na korzyść spectry przemawia napęd i hamulce.

Ja mam wagę 110kg kupiłem Lazaro dzwoniąc do nich poprosiłem o zamianę osprzętu za dopłatą oczywiście no i rowerek daje radę jak na razie . Istotne są koła nyplowane co pozwala na większy naciąg szprych i dobre piasty kół,jeśli nie startujesz w zawodach to napęd alivio jest wystarczający i dość niezawodny .

Gość octopus

fajne rowery ma galaxy, jak myślisz o czymś bardziej wytrzymałym to mają dwie linie mtb, zalezy czego szukasz, bardziej albo mnie zaawansowane. powiem, że rama i reszta osprzętu bardzo solidna. sama zamawiałam przez internet  z tora-zajdel.com.pl, bo w sumie podpatrzyłam u kumpli ze słowacji, a w polsce nie wszędzie je  dostaniesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...