Kruczysko Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam. Przymierzam się do wymiany swojego uginacza suntour xcm na coś lepszego. W oko wpadł mi ten widelec z aukcji: http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-30-gold-29-wyprzedaz-i5118221811.html Czy ktoś bardziej obeznany w temacie mógłby się wypowiedzieć czy model 2014 jest wart tych pieniędzy? Jak się sprawuje ten widelec? Czy w tej cenie dostanę coś lepszego? Mój rower to Merida Big Nine 40-D z tego roku. Dzięki za pomoc i pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Dokładnie wczoraj u siebie wymieniłem XCM-a na RS 30 Golda tylko dla koła 27,5". Z tą różnicą, że tu na aukcji jest wersja z Pop Lock, czyli z manetką blokady amorka na kierownicę. Ja mam bez tej manetki. Porównanie pracy tego amorka z XCM mija się z celem. Według mnie cena za ten amorek z aukcji jest przystepna. Za wiele nie napiszę o trwałości itp. Zrobiłem z tym amorem dopiero 70 km. Na forum było sporo tematów odnośnie tego modelu. Możesz też poszukać jakiegoś Epicona w podobnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekun Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Czyli jakość RS na plus? Pytam bo sam zamierzam wymienić swój dotychczasowy amortzator na ten właśnie model RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczysko Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Ja zdecydowałem się na epixona w sklepie activia.sgl.pl Jak do mnie dotrze to podzielę się wrażeniami! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Też myslałem o Epixonie. Nawet kontaktowałem się z użytkownikiem Acivia, który wszytko mi wyjaśnił. Niestety pod mój rozmiar koła Epixony dostepne były tylko ze sztywną osią. Była też jeszcze jedna opcja, ale jednak zdecydowałem się na Rock Shoxa. @Kruczysko, a jaka wersje wziąłeś. RLRC z tłumieniem kompresji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczysko Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 wziąłem bez kompresji czyli rl-r Bo z tłumieniem kompresji występuje tylko pod sztywną oś... W razie czego ACTIVIA zapewniał, że za całkiem normalne pieniążki można wymienić kardridż na taki z rlcr czyli z tłumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.