Skocz do zawartości

[widelec] Wymiana XCM na lepszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Przymierzam się do wymiany swojego uginacza suntour xcm na coś lepszego. W oko wpadł mi ten widelec z aukcji: http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-30-gold-29-wyprzedaz-i5118221811.html

Czy ktoś bardziej obeznany w temacie mógłby się wypowiedzieć czy model 2014 jest wart tych pieniędzy? Jak się sprawuje ten widelec? Czy w tej cenie dostanę coś lepszego? Mój rower to Merida Big Nine 40-D z tego roku. 

Dzięki za pomoc i pozdrowienia!

Dokładnie wczoraj u siebie wymieniłem XCM-a na RS 30 Golda tylko dla koła 27,5". Z tą różnicą, że tu na aukcji jest wersja z Pop Lock, czyli z manetką blokady amorka na kierownicę. Ja mam bez tej manetki. Porównanie pracy tego amorka z XCM mija się z celem. Według mnie cena za ten amorek z aukcji jest przystepna. Za wiele nie napiszę o trwałości itp. Zrobiłem z tym amorem dopiero 70 km. Na forum było sporo tematów odnośnie tego modelu. Możesz też poszukać jakiegoś Epicona w podobnej cenie.

Też myslałem o Epixonie. Nawet kontaktowałem się z użytkownikiem Acivia, który wszytko mi wyjaśnił. Niestety pod mój rozmiar koła Epixony dostepne były tylko ze sztywną osią. Była też jeszcze jedna opcja, ale jednak zdecydowałem się na Rock Shoxa. 

@Kruczysko, a jaka wersje wziąłeś. RLRC z tłumieniem kompresji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...