Batmanero Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Cześć. Jestem tu nowy. :lol: Za parę dni dostanę mój nowy rower, do którego przymierzałem się juz od ponad pół roku, w końcu uzbierałem pieniądze i teraz chciałbym, żeby mi jak najlepiej służył przez długi czas. Ten rower to Merida Matts Sport 300v 06'. Bardzo prosiłbym o porady co teraz. jakbyscie mogli powiedziec, co z takim rowerem od początku robić, tzn. kolejno po pewnych dystansach co czyścić, co wymieniać, kiedy serwisować i ogolnie jak go traktować.
PoleK Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 -Traktowac dobrze:P ( glaskac i w ogole:P hehe:D) -Kupic do niej wszystkie klucze zebys nie popsul jakiegos pieknego gwintu ;P servisowac okresowo - lub kiedy cos bedzie sie dzialo -Czyscic lancuch:D i smarowac...( czego mi sie nieraz nie chce, ale obecnie mam zlamany palec i nie mam tego problemu:P a niedlugo powinien dojsc nowy lancuszek i bedzie good) Pozdro:P PoleK
Paviarotti Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Trzeba dbać i serwisowac na pewno czyścic i smarowac po każdej jeździe w duuuzym błocie i deszczu. łancuch smarowac jak sie zabrudzi/smaru braknie Dobrze po kazdej jezdzie wytrzec golenie amorka, zeby syf sie nie zbierał, raz na tydzien-dwa-trzy psiknać mu Brunoxem Raz na rok wystarczy wymienic smar w sterach i innych lozyskach, ewentualnie skontrować luzy gdzie sie wytworza Ot trzeba troche poczytac forum i nabyc wlasnego doswiadczenia, potem juz samemu sie wie co kiedy robic
Wilku89 Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Weź chlopie poszukaj tematow na forumo tym. Jest tego mnostwo, znajdziesz na bank wszystko. Pozdro
Batmanero Napisano 13 Sierpnia 2006 Autor Napisano 13 Sierpnia 2006 ok, dzieki. juz duzo czytałem musze teraz uporządkować wiedzę. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.