Skocz do zawartości

[DOWNHILL] Rower dla początkującego.

Murin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,jako że powoli "zaczynam" z dh,chciałbym się zorientować pi razy drzwi,ile będę musiał wydać na rower,póki co jeżdżę na rowerze z decathlonu za 800 zł,źle zrobiłem że go kupiłem mogłem kilka stówek ewentualnie dołożyć i kupić coś innego,ale cóż. Więc tak,poszperałem trochu po internecie i z takich tańszych znalazłem min.

Dartmoor hornet

Kross sign ds/fr 1

Dragstar

iron hors sgs pro

Nada się któraś z nich? najbardziej masywna wydaje mi się Kross sign fr 1

Nad resztą części zacznę się rozglądać jak będę miał trochę czasu,póki co prosiłbym o jakieś w miare dobre jakościowo,ale i tanie części do dh.Póki co to mam jedną rzecz: Kask . :D Nie będę dawał do ilu,bo póki co mam 10 zł. Będę na to wszystko powoli zbierał. :)

Napisano

powoli "zaczynam" z dh
Co dla Ciebie oznacza dh?

decathlonu za 800 zł,
 Jesteś samobójcą? :bye2:

,ile będę musiał wydać na rower,póki co
Na używkę do DH 3-4tys 
Napisano

Naprostuje troszkę sprawę.Za szybko wziąłem się za tworzenie tematu,tak więc możliwe jest że źle określiłem do czego chce rower. Chciałbym rower do zjazdów w lesie (chyba dobrze określiłem jak dh?),jak i jazdy na torze coś jak ten https://www.youtube.com/watch?v=P3tonr35fko nie wiem czy jedno drugiego nie wyklucza,ale ok.  na razie nie jeżdże tam gdzie bym chciał,bo nie chce rozwalić roweru,i siebie przy okazji,na razie jeżdże po jakichś scieżkach w lesie,to są chyba najekstremalniejsze "jazdy" które póki co uprawiam :P Dzisiaj będąc w serwisie pogadałem z serwisantem,On mi troszkę objaśnił co i jak,ale już nie chciałem mu zawracać gitary,w końcu za 30 min było zamknięcie sklepu,tak więc dowiedziałem się po łebkach,ale myślę że resztę sobie "wygogluje" o myślicie o takim rowerze do tego co napisałem wyżej? http://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-500-s-id_8322471.html

Napisano
chyba dobrze określiłem jak dh?

Nie.Dh to wjazd wyciągiem w góry i zjazd rowerem z bardo dużą prędkością pokonując różne przeszkody  

i jazdy na torze coś jak ten

To na pewno nie DH... To jest DH

Rower MTB ROCKRIDER 500 S B'TWIN - Rowery Rowery - Decathlon

Kup lepiej sztywnika a nie fulla. Ten full to najgorszy możliwy wybór amortyzatory typu uginacz a osprzęt też nie za dobry.  

Napisano

W mojej okolicy to https://www.youtube.com/watch?v=_dmA1oAC5to&spfreload=10  chyba najbardziej pod dh podpada w takim razie. No więc coś pod to co podałem? Najbardziej zależy mi na tym,aby rower wytrzymał taki zjazdy jak na Dzikowcu (link u góry) jak i na torze 4cross w Szczawnie zdroju (podałem gdzieś wyżej) oraz w lesie,ale w lesie to i chyba swoim ogarnę ? Chodzi mi tylko żeby roweru nie rozwalić,póki co ćwiczę zjazdy,na razie pomału,ale myślę że na następny sezon,bo chyba wtedy jakoś kupie rower,to już jako tako będę jeździł..

Napisano

Skoro wybrałeś sobie najdroższą dyscyplinę to bez grubych tys pln nie ma szans. Dostałeś "przybliżoną" kwotę na sprzęt tego typu. Do tego jak to zwykle bywa doliczyć trzeba będzie koszty napraw i utrzymanie bo to nie "młode" rowery będą. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...